Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maso v zázvorové marinádě

Jídlo, které hřeje a voní dálkami
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Marinování
P
Britská

Ingredience

    • 500 g vepřové panenky, v celku
    Na marinádu:
    • 4 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíce medu
    • kůra a šťáva z 1 pomeranče
    • 2–3cm kousek čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaný
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Přichystejte marinádu
Všechny suroviny na marinádu důkladně promíchejte v dostatečně velké míse. Vložte maso a nechte ho marinovat nejmíň hodinu, klidně ale i přes noc.

2. Rozpalte to
Troubu předehřejte na 200 °C a nasucho rozehřejte pánev, kterou můžete dát i do trouby. Vyjměte vepřové z marinády a zprudka ho ze všech stran opečte dozlatova (povrch se zatáhne a maso zůstane uvnitř pěkně šťavnaté). Poté pánev s vepřovým přemístěte do trouby, přilijte marinádu a pečte asi dvacet minut, aby maso pěkně zkřehlo. Během pečení ho občas přelijte marinádou.

3. Dotáhněte chuti
Jídlo už jenom dochuťte – se solí ale nakládejte opatrně, sójová omáčka je slaná sama o sobě – a neste na stůl.

Podávejte s vařenou rýží a s oblíbenou zeleninovou oblohou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář