Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Hovězí maso v koprové omáčce
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

3.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4336 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 404 g
Tuky 220 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně kopru navozuje domácí pohodu. To je bez debat. A když maminka v hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo připravuje svou dokonalou koprovku, hustou tak akorát, těší se i brácha. Nejdůležitější ingrediencí je samozřejmě kopr, který už léta roste u dědy na zahrádce. Ten je nejlepší!

Suroviny

hovězí krk 600 g
cibule 100 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
pro bezlepkovou variantu můžeme využít kukuřičnou
máslo 80 g
lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem
smetana 200 ml
ke šlehání (33%), lze nahradit bezlaktózovou smetanou
kopr 1 svazek
citron 2 ks
cukr 3 PL
sůl
bobkový list 4 ks
nové koření 6 kulička
pepř 8 kulička
celý
voda 1.5 l

Postup

1

Hovězí krk nakrájíme na větší kostky a vložíme je do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo. Přidáme koření, cibuli na čtvrtky a zalijeme vodou. Osolíme. Zaklopíme a vaříme 1 hodinu.

2

Vývar přelijeme do mísy a vyjmeme koření. V hrnci orestujeme jíšku z mouky a másla. Přidáme zpět vývar s masem, provaříme 10 minut.

3

Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou, sekaným koprem a zjemníme smetanou. U bezlepkové varianty použijeme bezlepkovou mouku a při intoleranci laktózy rostlinné či bezlaktózové produkty.

tlakový hrnec

TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit