Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4336 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 404 g
Tuky 220 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně kopru navozuje domácí pohodu. To je bez debat. A když maminka v hrnci Tefal ClipsoMinut' Duo připravuje svou dokonalou koprovku, hustou tak akorát, těší se i brácha. Nejdůležitější ingrediencí je samozřejmě kopr, který už léta roste u dědy na zahrádce. Ten je nejlepší!

Související recepty

Suroviny

hovězí krk 600 g
cibule 100 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
pro bezlepkovou variantu můžeme využít kukuřičnou
máslo 80 g
lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem
smetana 200 ml
ke šlehání (33%), lze nahradit bezlaktózovou smetanou
kopr 1 svazek
citron 2 ks
cukr 3 PL
sůl
bobkový list 4 ks
nové koření 6 kulička
pepř 8 kulička
celý
voda 1.5 l

1 Hovězí krk nakrájíme na větší kostky a vložíme je do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo. Přidáme koření, cibuli na čtvrtky a zalijeme vodou. Osolíme. Zaklopíme a vaříme 1 hodinu.

2 Vývar přelijeme do mísy a vyjmeme koření. V hrnci orestujeme jíšku z mouky a másla. Přidáme zpět vývar s masem, provaříme 10 minut. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou, sekaným koprem a zjemníme smetanou. U bezlepkové varianty použijeme bezlepkovou mouku a při intoleranci laktózy rostlinné či bezlaktózové produkty.

TEFAL CLIPSOMINUT DUO Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.

tefal.cz/vecerimespolecne

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit