Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené hovězí & vepřové maso
Pečené hovězí & vepřové maso
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené hovězí & vepřové maso

3.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4044 kcal
Bílkoviny 402 g
Sacharidy 71 g
Tuky 260 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo údajně pochází od americké staromilské komunity Amišů. Hovězí maso dodá výpeku aroma a vepřové šťávu.

Suroviny

česnek 2 stroužek
najemno
tymián 3 PL
nasekaného čerstvého, nebo 3 lžičky sušeného
šalvěj 2 PL
nasekané čerstvé, nebo 2 lžičky sušené
sůl
pepř mletý
nízkého (nebo jiného hovězího masa vhodného na pečení), správně odleželého a v celku
vepřové ramínko v celku
velká
nebo sádlo
vývar hovězí
dle potřeby
na zahuštění vypečené šťávy

Postup

1

Troubu zahřejte na 165 °C.

2

Smíchejte česnek, bylinky (sušené rozemněte), sůl a pepř. Směs vetřete rovnoměrně do obou kusů masa.

3

Cibuli nakrájejte na kolečka a vyložte jí pekáč, na ni položte vedle sebe oba kusy masa (můžete přidat i celé palice česneku, potřebné do brambor) a pekáč přiklopte nebo zakryjte alobalem.

4

Pečte zhruba 2,5 hodiny (hovězí by mělo být propečené, ale ne suché; o vepřovém to platí též).

5

Upečené maso vyjměte, uchovejte v teple, vypečenou šťávu odměřte, doplňte vývarem na půl litru, zahustěte zlatavou jíškou z tuku a hladké mouky a cca 10 minut povařte na plotně.

6

Podávejte od každého masa plátek, spolu se šťávou z výpeku a šťouchanými červenými bramborami s pečeným česnekem.

TIPY & TRIKY
Dbejte na to, aby kusy hovězího a vepřového masa, které budete péct dohromady, byly stejně těžké a podobného tvaru, případně jim trochu pomozte provázkem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín