0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené hovězí & vepřové maso

Pečené hovězí & vepřové maso
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené hovězí & vepřové maso

3.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4044 kcal
Bílkoviny 402 g
Sacharidy 71 g
Tuky 260 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo údajně pochází od americké staromilské komunity Amišů. Hovězí maso dodá výpeku aroma a vepřové šťávu.

Suroviny

česnek 2 stroužek
najemno
tymián 3 PL
nasekaného čerstvého, nebo 3 lžičky sušeného
šalvěj 2 PL
nasekané čerstvé, nebo 2 lžičky sušené
sůl
pepř mletý
roštěnec 1 kg
nízkého (nebo jiného hovězího masa vhodného na pečení), správně odleželého a v celku
vepřové maso 1 kg
vepřové ramínko v celku
cibule 1 ks
velká
máslo 1 PL
nebo sádlo
vývar hovězí
dle potřeby
mouka pšeničná hladká 2 PL
na zahuštění vypečené šťávy

Postup

1

Troubu zahřejte na 165 °C.

2

Smíchejte česnek, bylinky (sušené rozemněte), sůl a pepř. Směs vetřete rovnoměrně do obou kusů masa.

3

Cibuli nakrájejte na kolečka a vyložte jí pekáč, na ni položte vedle sebe oba kusy masa (můžete přidat i celé palice česneku, potřebné do brambor) a pekáč přiklopte nebo zakryjte alobalem.

4

Pečte zhruba 2,5 hodiny (hovězí by mělo být propečené, ale ne suché; o vepřovém to platí též).

5

Upečené maso vyjměte, uchovejte v teple, vypečenou šťávu odměřte, doplňte vývarem na půl litru, zahustěte zlatavou jíškou z tuku a hladké mouky a cca 10 minut povařte na plotně.

6

Podávejte od každého masa plátek, spolu se šťávou z výpeku a šťouchanými červenými bramborami s pečeným česnekem.

TIPY & TRIKY
Dbejte na to, aby kusy hovězího a vepřového masa, které budete péct dohromady, byly stejně těžké a podobného tvaru, případně jim trochu pomozte provázkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč