0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené hovězí & vepřové maso

Pečené hovězí & vepřové maso
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené hovězí & vepřové maso

3 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4044 kcal
Bílkoviny 402 g
Sacharidy 71 g
Tuky 260 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo údajně pochází od americké staromilské komunity Amišů. Hovězí maso dodá výpeku aroma a vepřové šťávu.

Suroviny

česnek 2 stroužek
najemno
tymián 3 PL
nasekaného čerstvého, nebo 3 lžičky sušeného
šalvěj 2 PL
nasekané čerstvé, nebo 2 lžičky sušené
sůl
pepř mletý
roštěnec 1 kg
nízkého (nebo jiného hovězího masa vhodného na pečení), správně odleželého a v celku
vepřové maso 1 kg
vepřové ramínko v celku
cibule 1 ks
velká
máslo 1 PL
nebo sádlo
vývar hovězí
dle potřeby
mouka pšeničná hladká 2 PL
na zahuštění vypečené šťávy

1 Troubu zahřejte na 165 °C. Smíchejte česnek, bylinky (sušené rozemněte), sůl a pepř. Směs vetřete rovnoměrně do obou kusů masa. Cibuli nakrájejte na kolečka a vyložte jí pekáč, na ni položte vedle sebe oba kusy masa (můžete přidat i celé palice česneku, potřebné do brambor) a pekáč přiklopte nebo zakryjte alobalem. Pečte zhruba 2,5 hodiny (hovězí by mělo být propečené, ale ne suché; o vepřovém to platí též).

2 Upečené maso vyjměte, uchovejte v teple, vypečenou šťávu odměřte, doplňte vývarem na půl litru, zahustěte zlatavou jíškou z tuku a hladké mouky a cca 10 minut povařte na plotně. Podávejte od každého masa plátek, spolu se šťávou z výpeku a šťouchanými červenými bramborami s pečeným česnekem.

TIPY & TRIKY
Dbejte na to, aby kusy hovězího a vepřového masa, které budete péct dohromady, byly stejně těžké a podobného tvaru, případně jim trochu pomozte provázkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit