Jídlo údajně pochází od americké staromilské komunity Amišů. Hovězí maso dodá výpeku aroma a vepřové šťávu.
Suroviny
Postup
Troubu zahřejte na 165 °C.
Smíchejte česnek, bylinky (sušené rozemněte), sůl a pepř. Směs vetřete rovnoměrně do obou kusů masa.
Cibuli nakrájejte na kolečka a vyložte jí pekáč, na ni položte vedle sebe oba kusy masa (můžete přidat i celé palice česneku, potřebné do brambor) a pekáč přiklopte nebo zakryjte alobalem.
Pečte zhruba 2,5 hodiny (hovězí by mělo být propečené, ale ne suché; o vepřovém to platí též).
Upečené maso vyjměte, uchovejte v teple, vypečenou šťávu odměřte, doplňte vývarem na půl litru, zahustěte zlatavou jíškou z tuku a hladké mouky a cca 10 minut povařte na plotně.
Podávejte od každého masa plátek, spolu se šťávou z výpeku a šťouchanými červenými bramborami s pečeným česnekem.
TIPY & TRIKY
Dbejte na to, aby kusy hovězího a vepřového masa, které budete péct dohromady, byly stejně těžké a podobného tvaru, případně jim trochu pomozte provázkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Štěpánské menu s dvojí pečení(4 recepty )