0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maso v zázvorové marinádě

Maso v zázvorové marinádě

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 61 g
Tuky 25 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které voní dálkami a zahřeje na duši i na jazyku.

Suroviny

panenka 500 g
v celku
Na marinádu
sójová omáčka 4 PL
med 1 PL
pomeranč 1 ks
kůra a šťáva
zázvor (čerstvý) 2 cm
čerstvý, najemno
sůl

1Všechny suroviny na marinádu důkladně promíchejte v dostatečně velké míse. Vložte maso a nechte ho marinovat nejmíň hodinu, klidně ale i přes noc.

2Troubu předehřejte na 200 °C a nasucho rozehřejte pánev, kterou můžete dát i do trouby. Vyjměte vepřové z marinády a zprudka ho ze všech stran opečte dozlatova (povrch se zatáhne a maso zůstane uvnitř pěkně šťavnaté). Poté pánev s vepřovým přemístěte do trouby, přilijte marinádu a pečte asi dvacet minut, aby maso pěkně zkřehlo. Během pečení ho občas přelijte marinádou.

3Jídlo už jenom dochuťte – se solí ale nakládejte opatrně, sójová omáčka je slaná sama o sobě – a neste na stůl.

Podávejte s vařenou rýží a s oblíbenou zeleninovou oblohou.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit