Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maso v zázvorové marinádě

Maso v zázvorové marinádě

5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 61 g
Tuky 25 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které voní dálkami a zahřeje na duši i na jazyku.

Suroviny

panenka 500 g
v celku
Na marinádu
sójová omáčka 4 PL
med 1 PL
kůra a šťáva
zázvor (čerstvý) 2 cm
čerstvý, najemno
sůl

Postup

1

Všechny suroviny na marinádu důkladně promíchejte v dostatečně velké míse. Vložte maso a nechte ho marinovat nejmíň hodinu, klidně ale i přes noc.

2

Troubu předehřejte na 200 °C a nasucho rozehřejte pánev, kterou můžete dát i do trouby. Vyjměte vepřové z marinády a zprudka ho ze všech stran opečte dozlatova (povrch se zatáhne a maso zůstane uvnitř pěkně šťavnaté). Poté pánev s vepřovým přemístěte do trouby, přilijte marinádu a pečte asi dvacet minut, aby maso pěkně zkřehlo. Během pečení ho občas přelijte marinádou.

3

Jídlo už jenom dochuťte – se solí ale nakládejte opatrně, sójová omáčka je slaná sama o sobě – a neste na stůl.

Podávejte s vařenou rýží a s oblíbenou zeleninovou oblohou.

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...