Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maso v zázvorové marinádě

Maso v zázvorové marinádě

5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 61 g
Tuky 25 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které voní dálkami a zahřeje na duši i na jazyku.

Suroviny

panenka 500 g
v celku
Na marinádu
sójová omáčka 4 PL
med 1 PL
kůra a šťáva
zázvor (čerstvý) 2 cm
čerstvý, najemno
sůl

Postup

1

Všechny suroviny na marinádu důkladně promíchejte v dostatečně velké míse. Vložte maso a nechte ho marinovat nejmíň hodinu, klidně ale i přes noc.

2

Troubu předehřejte na 200 °C a nasucho rozehřejte pánev, kterou můžete dát i do trouby. Vyjměte vepřové z marinády a zprudka ho ze všech stran opečte dozlatova (povrch se zatáhne a maso zůstane uvnitř pěkně šťavnaté). Poté pánev s vepřovým přemístěte do trouby, přilijte marinádu a pečte asi dvacet minut, aby maso pěkně zkřehlo. Během pečení ho občas přelijte marinádou.

3

Jídlo už jenom dochuťte – se solí ale nakládejte opatrně, sójová omáčka je slaná sama o sobě – a neste na stůl.

Podávejte s vařenou rýží a s oblíbenou zeleninovou oblohou.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...