Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zavařené solené maso
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Snadné 1 sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1020 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 0 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové z dob, kdy ještě nebyly mrazáky na uchování většího množství masa, natož pak lednice na chatě.

Související recepty

Suroviny

700 ml
sklenice
sůl
necelá lžička
syrové nebo krátce povařené
vývar
vepřový nebo voda

Postup

1

700ml sklenici vymažte sádlem a vsyp­te do ní necelou lžičku soli, naplňte očištěným a vykostěným vepřovým masem (je ho potřeba zhruba 600 g, může být syrové nebo krátce povařené) a zalijte vepřovým vývarem nebo vodou. Pečlivě zavřete novým masovým víčkem, vložte do hrnce, zalijte do tří čtvrtin vodou a hodinu pomalu vařte. Nechte vychladnout a druhý den vařte další hodinu; dvojí tepelné zpracování je nezbytné.

2

Sklenice pečlivě omyjte a zkontrolujte, jestli víčka pevně drží. Tahle skvělá záloha vydrží i tři čtyři měsíce!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

07.11.2007 08:09
Recept se nachází v č.5/07, str.78

Apetit magazín