Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zavařené solené maso
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Snadné 1 sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1020 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 0 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové z dob, kdy ještě nebyly mrazáky na uchování většího množství masa, natož pak lednice na chatě.

Suroviny

700 ml
sklenice
sůl
necelá lžička
syrové nebo krátce povařené
vývar
vepřový nebo voda

Postup

1

700ml sklenici vymažte sádlem a vsyp­te do ní necelou lžičku soli, naplňte očištěným a vykostěným vepřovým masem (je ho potřeba zhruba 600 g, může být syrové nebo krátce povařené) a zalijte vepřovým vývarem nebo vodou. Pečlivě zavřete novým masovým víčkem, vložte do hrnce, zalijte do tří čtvrtin vodou a hodinu pomalu vařte. Nechte vychladnout a druhý den vařte další hodinu; dvojí tepelné zpracování je nezbytné.

2

Sklenice pečlivě omyjte a zkontrolujte, jestli víčka pevně drží. Tahle skvělá záloha vydrží i tři čtyři měsíce!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

07.11.2007 08:09
Recept se nachází v č.5/07, str.78

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...