Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hovězí polévka s knedlíčky

Popis receptu: 
12.12.2008 - apetit online
Autor: Miroslava Žovincová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    * 1,2?l silného hovězího vývaru + asi 200?g vařeného masa (máte-li) * sůl a pepř na dochucení * 1 mrkev, očištěná a nakrájená * 1 lžíce másla nebo oleje na osmažení mrkve * trocha hrášku či zelených fazolek * petrželka na ozdobení Na knedlíčky * 300?g naškrábaných drůbežích jater * 3?4 lžíce strouhanky + trocha na obalení knedlíčků * 1 vajíčko * česnek, majoránka, petrželka, sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Nejprve připravte knedlíčky. Játrovou hmotu propracujte s vejcem a kořením, zahustěte strouhankou. Tvarujte malé knedlíčky a lehce je obalte ve strouhance.



2. Na pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmažte mrkev; stačí pět až šest minut.



3. Vývar uveďte v hrnci do varu, zavařte do něj mrkev a knedlíčky. Na nižším ohni povařte a asi po pěti minutách přidejte hrášek nebo fazolky. Když knedlíčky vyplavou na povrch (trvá to 10?12 minut podle velikosti), vložte pokrájené maso a prohřejte.



4. Dochuťte solí a pepřem, případně přidejte petrželku a podávejte.



Tipy

Směs na játrové knedlíčky běžně koupíte hotovou, takže už stačí pouze tvarovat. Můžete ji také jen protlačit do polévky přes hrubé struhadlo jako takzvanou játrovou rýži.

REKLAMA

Přidat komentář