Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláčky s citronovým krémem

Neobvyklá a skvělá – to je kombinace křehkého těsta a pikantního, svěžího krému.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 25 koláčků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15

Ingredience

    • 300 g hladké mouky
    • 200 g másla
    • 1 velké vejce
    • 100 g cukru krupice

    Na citronový krém:

    • 3 velká vejce
    • 80 ml čerstvé citronové šťávy
    • 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry
    • 150 g cukru krupice
    • 50 g másla pokojové teploty

Příprava jídla

1. Z uvedených ingrediencí uhněťte hladké těsto, vytvarujte z něj kouli a nechte ji uležet v chladu.

2. Mezitím připravte krém: na hrnec s mírně vroucí vodou postavte kovovou misku a prošlehejte v ní vejce, cukr a citronovou šťávu. Za stálého prošlehávání povařte do hustoty zakysané smetany (nešleháte-li, směs se srazí!), asi deset minut. Stáhněte z plamene a ihned přeceďte přes jemný cedník. Zašlehejte kousky másla, až se rozpustí. Vmíchejte citronovou kůru a nechte krém vychladnout; chladnutím houstne.

3. Těsto tence rozválejte a vykrajujte kolečka. Klaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi dvanáct až patnáct minut. Upečená kolečka pak spojujte krémem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandlové hruštičky

Polévané perníčky

Cihličky s arašídovým máslem

Kuličky s karamelovou náplní

Mozartky

Kytičky s čokoládovou náplní

Stočené čokoládové placičky

Kokosky s kokosovým krémem

REKLAMA

Přidat komentář