Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Ořechový beránek

Popis receptu: 
velikonoční beránek
Autor: Lenka Cikhartová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    150 g polohrubé mouky, 40 g hladké mouky, 70 g mletých oříšků, 130 g cukru krystalu, 60 g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, 1,5 dl mléka, 1/3 balíčku kypřícího prášku, tuk na vymaštění formy, mouka na vysypání, 2 hřebíčky na oči, POLEVA: 300 g moučkového cukru, 2 lžíce mléka

Příprava jídla

Do misky dáme prosátou mouku, kypřící prášek, cukr a promícháme s namletými ořechy. Teplé mléko, vejce, žloutek a tuk rozmixujeme a rychle promícháme s moučnou směsí, nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Po upečení vyklepneme beránka z formy a necháme vychladnout. Polevu připravíme smícháním cukru s horkým mlékem. Hřebíček zapíchneme místo očí a necháme ztuhnout polevu. Beránek je výborný samorný nebo s marmeládou a šlehačkou.
REKLAMA

Přidat komentář