Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
150
g
vlašské ořechy
70
g
mleté
krystalový cukr
130
g
tuk
60
g
žloutek
1
ks
vejce
1
ks
mléko
150
ml
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
tuk
na vymaštění formy
mouka
na vysypání
hřebíček
2
ks
na oci
Poleva
moučkový cukr
300
g
mléko
2
PL
Postup
1
Do misky dáme prosátou mouku, kypřící prášek, cukr a promícháme s namletými ořechy.
2
Teplé mléko, vejce, žloutek a tuk rozmixujeme a rychle promícháme s moučnou směsí, nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
3
Po upečení vyklepneme beránka z formy a necháme vychladnout.
4
Polevu připravíme smícháním cukru s horkým mlékem. Hřebíček zapíchneme místo očí a necháme ztuhnout polevu.
Beránek je výborný samorný nebo s marmeládou a šlehačkou.