Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 95
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5979 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 717 g
Tuky 252 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento koláč, který můžete znát i pod názvem hraběnčiny řezy, vás dostane svou šťavnatostí, kterou mu dodají jablka, i božskou lehkostí, o kterou se postará sníh. Z odpolední kávy udělá pohlazení na duši.

Suroviny

máslo 150 g
plus máslo na vymazání, plus 80 g na drobenku
plus 80 g na drobenku
plus 100 g na drobenku
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
ocet 1 PL
oloupaná, nahrubo nastrouhaná, např. Red Delicious
strouhanka
na vysypání plechu

Postup

1

Máslo, moučkový cukr a 3 žloutky utřete do pěny, pak přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva. Zpracujte tuhé těsto, rozválejte ho a položte na vymazaný a strouhankou vysypaný plech.

2

Dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 200 °C.

3

Mezitím z bílků ušlehejte pevný sníh, zašlehejte krupicový cukr a ocet.

4

Připravte si také drobenku: promněte spolu cukr, změklé máslo, mouku a zbývající žloutek. Plech vyjměte z trouby, těsto posypte jablky, na ně rozetřete sníh a nahoru nasypte drobenku.

5

Snižte teplotu trouby na 180 °C, vraťte do ní koláč a pečte dalších asi třicet minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

18.01.2015 20:51

výborný koláč, chutná po vaječném koňaku

Apetit magazín