0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 79
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5979 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 717 g
Tuky 252 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento koláč, který můžete znát i pod názvem hraběnčiny řezy, vás dostane svou šťavnatostí, kterou mu dodají jablka, i božskou lehkostí, o kterou se postará sníh. Z odpolední kávy udělá pohlazení na duši.

Suroviny

máslo 150 g
plus máslo na vymazání, plus 80 g na drobenku
žloutek 4 ks
moučkový cukr 110 g
krupicový cukr 300 g
plus 80 g na drobenku
mouka pšeničná polohrubá 300 g
plus 100 g na drobenku
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
ocet 1 PL
oloupaná, nahrubo nastrouhaná, např. Red Delicious
strouhanka
na vysypání plechu

Postup

1

Máslo, moučkový cukr a 3 žloutky utřete do pěny, pak přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva. Zpracujte tuhé těsto, rozválejte ho a položte na vymazaný a strouhankou vysypaný plech.

2

Dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 200 °C.

3

Mezitím z bílků ušlehejte pevný sníh, zašlehejte krupicový cukr a ocet.

4

Připravte si také drobenku: promněte spolu cukr, změklé máslo, mouku a zbývající žloutek. Plech vyjměte z trouby, těsto posypte jablky, na ně rozetřete sníh a nahoru nasypte drobenku.

5

Snižte teplotu trouby na 180 °C, vraťte do ní koláč a pečte dalších asi třicet minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

Hana Kraftová

výborný koláč, chutná po vaječném koňaku

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč