Tento koláč, který můžete znát i pod názvem hraběnčiny řezy, vás dostane svou šťavnatostí, kterou mu dodají jablka, i božskou lehkostí, o kterou se postará sníh. Z odpolední kávy udělá pohlazení na duši.
Suroviny
Postup
Máslo, moučkový cukr a 3 žloutky utřete do pěny, pak přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva. Zpracujte tuhé těsto, rozválejte ho a položte na vymazaný a strouhankou vysypaný plech.
Dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 200 °C.
Mezitím z bílků ušlehejte pevný sníh, zašlehejte krupicový cukr a ocet.
Připravte si také drobenku: promněte spolu cukr, změklé máslo, mouku a zbývající žloutek. Plech vyjměte z trouby, těsto posypte jablky, na ně rozetřete sníh a nahoru nasypte drobenku.
Snižte teplotu trouby na 180 °C, vraťte do ní koláč a pečte dalších asi třicet minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Amerika vs. Francie plus 30 dalších koláčů s jablky, které si zamilujete(30 receptů )
- Pod sněhovou peřinou: 24 receptů z vaječného bílku(24 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
- Co s jablky: 35 snadných jablečných dezertů, na kterých si pochutnají všichni (35 receptů )
Komentáře
výborný koláč, chutná po vaječném koňaku