Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová kaše s cibulkou

Běžnou bramborovou kaši jsme vylepšili osmaženou cibulkou. Je to zdánlivá drobnost, ale sami uvidíte, že tohle málo stačí k tomu, aby se obyčejná kaše posunula přinejmenším o kategorii výš!
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 20 minut
P
Česká

Ingredience

    • 1 kg brambor (doporučujeme moučnaté – varný typ C), oloupaných 
    • máslo na osmahnutí cibule
    • svazek jarních cibulek, jemně pokrájených
    • hrst kadeřavé petrželky, nasekané
    • 6 lžic smetany
    • sůl

Příprava jídla

1.  Brambory vařte v osolené vodě asi dvacet minut, aby pořádně změkly. Mezitím si osmahněte cibulku. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a smažte ji dozlatova; stačí tak pět minut.
2.  Brambory slijte a v hrnci je důkladně rozmačkejte šťouchadlem. Přimíchejte smetanu, nasekanou petrželku a osmahnutou cibulku. Podle chuti dosolte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cibulové menu

Cibulové menu

Přidat komentář