Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slepičí polévka

Co jiného už umí napravit pošramocenou duši nebo unavené tělo? Je velmi vydatná a opravdu oplývá pověstnými ,léčitelskými schopnostmi‘...

Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
P
Polévka

Ingredience

    • 1/2 slepice, zhruba 700 g
    • 2 l vody
    • 1/4 celeru
    • 1 mrkev
    • 1 kořenovou petržel
    • 100 g vlasových nudlí
    • sůl a pepř
    • 1 lžíci petrželky, nasekané

Příprava jídla

1 Slepici omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Vařte v osolené vodě, zvolna a do poloměkka.

2 Nakrájejte zeleninu na zhruba třícentimetrové proužky, přidejte do vývaru a opepřete. Vařte tak dlouho, až maso i zelenina krásně změknou. Mezitím zvlášť v osolené vodě uvařte vlasové nudle a sceďte je.

3 Když je maso měkké, oberte ho od kosti a nakrájejte. Do hotové polévky přidejte nudle, dochuťte ji a ozdobte jemně nakrájenou petrželovou natí.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Slepičí polévka má opravdu zázračné účinky. Vařím jí opravdu pěkně dlouho, aby se vývar zredukoval a byl opravdu silný.Ke konci přidám na špičku nože šafránu, který dodá příjemný ocásek a barvu. Nudle dělám jedině domácí. Klasicky hrubá mouka, velce, sůl. Tuhé těsto rozválím a tenoučko, nechám proschnout, nakrájím na cca 5 cm pruhy, poskládám na sebe a krájím opravdu ostrým nožem tenoučké nudle,které nechám opět proschnout. Přidávám nakonec do polévky a nechám provařit.Tyto nudle se nikdy nezozvaří.
Obrazek uzivatele
ale rozvaří
Obrazek uzivatele
ale nerozvaří
Obrazek uzivatele
Jasne ze nerozvari.
Obrazek uzivatele
káen, nůžy apapíííír :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.38
Obrazek uzivatele
U nas doma mamka vari polievku najlepsiu na svete. A robi do nej plnku z rozkov albo starsieho peciva, vajec, nasekaneho petrzlenu, soli, cierneho korenia a trosku sody. Tu zmes dame do sacku a dobre uviazeme. Na a dame varit do polievky - tak asi 10-15 minut pred tym, ako je polievka hotova. Je to dobra mnamka, naozaj. A mozete urobit aj drobne gulicky a pomaly ich do polievky vhadzovat. Uvaria sa rychlo a je to vyborne.
Obrazek uzivatele
No a este som zabudla, ze rovnaku plnku pouzivame na pripravu peceneho kurcata - davame ju pod kozu a okraje prichytime spajlami. Potom normalne upecieme v rure alebo v kuchte. Len nezabudnite tie spajle poriadne navlhcit, aby vam nezhoreli ako minule mne.. joj

Přidat komentář