Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zadělávaná slepičí polévka
Zadělávaná slepičí polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zadělávaná slepičí polévka

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 48980 kcal
Bílkoviny 965 g
Sacharidy 71 g
Tuky 901 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slepičí polévka, jak ji neznáte. Recept inspirovaný úpravou drůbežího masa zapékaného v bešamelu – my jsme při jeho přípravě čerpali od klasika Viléma Vrabce. 

Suroviny

slepice ½ ks
s drůbky
sůl a pepř
čerstvě mletý
mrkev 2 ks
oloupané
petržel 1 ks
oloupaná
celer ¼ ks
bulvy, oloupaný
malá, oloupaná a přepůlená
malý
petrželka hrst

Postup

1

Ze slepice vyjměte sáček s drůbky (viz rámeček). Slepici i drůbky opláchněte a dejte do hrnce, zalijte 2,5 litru vody, mírně osolte a přiveďte k varu. Ztlumte a velmi zvolna vařte 2,5–3 hodiny. Potom přidejte zeleninu, cibuli a květák a vařte ještě dalších 30 minut.

2

Vyjměte uvařenou slepici a odložte. Vývar proceďte přes husté síto. Mrkev, petržel a celer nakrájejte na kostičky nebo úhledné nudličky. Květák rozeberte na růžičky. Oberte maso ze slepice, polovinu nakrájejte a odložte, druhou polovinu použijte do druhého receptu na nádivku. Žaludek a játra nakrájejte na plátky.

3

V kastrůlku rozehřejte máslo a vsypte na něj mouku. Míchejte asi 1 minutu, až jíška zpění a zesvětlá. Pak ji rozmíchejte ve vývaru a vařte ho za občasného míchání 20 minut. Vložte odloženou pokrájenou kořenovou zeleninu, květák a slepičí maso. Polévku osolte, opepřete, okořeňte muš- kátovým květem a při podávání posypte nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín