Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zadělávaná slepičí polévka

Slepičí polévka, jak ji neznáte. Recept inspirovaný úpravou drůbežího masa zapékaného v bešamelu – my jsme při jeho přípravě čerpali od klasika Viléma Vrabce. 

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H
Vaření 3:00
Polévka

Ingredience

    • 1 slepice s drůbky (1/2 použijete do receptu na slepičí pekáček)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 mrkve, oloupané
    • 1 petržel, oloupaná
    • 1/4 celeru, oloupaného
    • 1 malá cibule, oloupaná a překrojená napůl
    • 1 malý květák
    • 60g másla
    • 50g hladké mouky
    • špetka muškátového květu
    • hrst petrželky

Příprava jídla

1 Ze slepice vyjměte sáček s drůbky (viz rámeček). Slepici i drůbky opláchněte a dejte do hrnce, zalijte 2,5 litru vody, mírně osolte a přiveďte k varu. Ztlumte a velmi zvolna vařte 2,5–3 hodiny. Potom přidejte zeleninu, cibuli a květák a vařte ještě dalších 30 minut.

2 Vyjměte uvařenou slepici a odložte. Vývar proceďte přes husté síto. Mrkev, petržel a celer nakrájejte na kostičky nebo úhledné nudličky. Květák rozeberte na růžičky. Oberte maso ze slepice, polovinu nakrájejte a odložte, druhou polovinu použijte do druhého receptu na nádivku. Žaludek a játra nakrájejte na plátky.

3 V kastrůlku rozehřejte máslo a vsypte na něj mouku. Míchejte asi 1 minutu, až jíška zpění a zesvětlá. Pak ji rozmíchejte ve vývaru a vařte ho za občasného míchání 20 minut. Vložte odloženou pokrájenou kořenovou zeleninu, květák a slepičí maso. Polévku osolte, opepřete, okořeňte muš- kátovým květem a při podávání posypte nasekanou petrželkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slepičí pekáček à la nádivka

REKLAMA

Přidat komentář