0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená slepice s nádivkou a sváteční slepičí polévka

Pečená slepice s nádivkou a sváteční slepičí polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená slepice s nádivkou a sváteční slepičí polévka

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 99138 kcal
Bílkoviny 2011 g
Sacharidy 312 g
Tuky 1792 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirace ze Slovenska bude ozdobou svátečního stolu.

Suroviny

masitá́, s droby, připadně i s pařátky (může být mražená́, ale ne vyběhaná́ vychrtlina, nechte ji rozmrznout v chladničce)
sůl
pepř celý
nové koření
sádlo
cibule 1 ks
oloupaná a přepůlená
mrkev 2 ks
větší, pokrájená
petržel 1 ks
větší, pokrájená
kousek – pokrájený
kedlubna 1 ks
pokrájená
nudle
tenké polévkové, uvařené zvlášť
Na nádivku
sádlo 2 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno nakrájená
housky 6 ks
lze nahradit rohlíky, na kostičky
česnek 2 stroužky
drcené
vejce 4 ks
prošlehaná
petrželka
čerstvá, dle chuti, nasekaná
K podávání
česnek
utřený
chleba
čerstvý

1 Slepici vymyjte pod tekoucí vodou, osušte, osolte, a to i zevnitř. Na nádivku na sádle opečte cibuli doměkka, přidejte slepičí játra nakrájená nadrobno a osmahněte je dohněda. Vsypte pečivo a opečte ho. Přidejte česnek, zalijte vejci, vhoďte petrželku, osolte a míchejte, až se vejce srazí.

2 Nádivkou naplňte slepici a zašijte ji. Vložte ji do hrnce, přidejte zbývající droby (a případně i pařátky), osolte, přihoďte celý pepř a nové koření a zalijte 2–3 litry studené vody. Přiveďte k varu a sbírejte pěnu.

3 Zmírněte oheň, přidejte cibuli a zvolna vařte 1,5–2 hodiny. Když je slepice skoro měkká, vložte zbylou pokrájenou zeleninu a slepici dovařte doměkka.

4 Pekáč vymažte sádlem. Přendejte na něj uvařenou slepici a potřete ji rozehřátým sádlem. Pečte při 200°C, aby slepice získala křupavou kůrku, ale ne příliš dlouho, aby se maso nevysušilo.

5 Z vývaru vylovte cibuli, přidejte uvařené nudle, podle chuti dosolte a dopepřete a podávejte. Upečenou slepici naporcujte a podávejte s nádivkou, pokrájenými okurkami smíchanými se zakysanou smetanou, osolenými a opepřenými (můžete přidat i utřený stroužek česneku) a chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč