0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slepičí polévka

slepici polevka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slepičí polévka

3.4 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1196 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 95 g
Tuky 21 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co jiného už umí napravit pošramocenou duši nebo unavené tělo? Je velmi vydatná a opravdu oplývá pověstnými ,léčitelskými schopnostmi‘...

Suroviny

kuře 700 g
1/2 slepice
voda 2 l
celer ¼ ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
nudle rýžové vlasové 100 g
sůl
pepř
petrželka 1 PL
najemno

Postup

1

Slepici omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Vařte v osolené vodě, zvolna a do poloměkka.

2

Nakrájejte zeleninu na zhruba třícentimetrové proužky, přidejte do vývaru a opepřete. Vařte tak dlouho, až maso i zelenina krásně změknou. Mezitím zvlášť v osolené vodě uvařte vlasové nudle a sceďte je.

3

Když je maso měkké, oberte ho od kosti a nakrájejte. Do hotové polévky přidejte nudle, dochuťte ji a ozdobte jemně nakrájenou petrželovou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Slepičí polévka má opravdu zázračné účinky. Vařím jí opravdu pěkně dlouho, aby se vývar zredukoval a byl opravdu silný.Ke konci přidám na špičku nože šafránu, který dodá příjemný ocásek a barvu. Nudle dělám jedině domácí. Klasicky hrubá mouka, velce, sůl. Tuhé těsto rozválím a tenoučko, nechám proschnout, nakrájím na cca 5 cm pruhy, poskládám na sebe a krájím opravdu ostrým nožem tenoučké nudle,které nechám opět proschnout. Přidávám nakonec do polévky a nechám provařit.Tyto nudle se nikdy nezozvaří.

Anonym

káen, nůžy apapíííír :-)

Anonym

U nas doma mamka vari polievku najlepsiu na svete. A robi do nej plnku z rozkov albo starsieho peciva, vajec, nasekaneho petrzlenu, soli, cierneho korenia a trosku sody. Tu zmes dame do sacku a dobre uviazeme. Na a dame varit do polievky - tak asi 10-15 minut pred tym, ako je polievka hotova. Je to dobra mnamka, naozaj. A mozete urobit aj drobne gulicky a pomaly ich do polievky vhadzovat. Uvaria sa rychlo a je to vyborne.

Anonym

No a este som zabudla, ze rovnaku plnku pouzivame na pripravu peceneho kurcata - davame ju pod kozu a okraje prichytime spajlami. Potom normalne upecieme v rure alebo v kuchte. Len nezabudnite tie spajle poriadne navlhcit, aby vam nezhoreli ako minule mne.. joj

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč