Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slepičí polévka
slepici polevka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Slepičí polévka

3.6/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1196 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 95 g
Tuky 21 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co jiného už umí napravit pošramocenou duši nebo unavené tělo? Je velmi vydatná a opravdu oplývá pověstnými ,léčitelskými schopnostmi‘...

Suroviny

kuře 700 g
1/2 slepice
voda 2 l
celer ¼ ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
nudle rýžové vlasové 100 g
sůl
pepř
petrželka 1 PL
najemno

Postup

1

Slepici omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Vařte v osolené vodě, zvolna a do poloměkka.

2

Nakrájejte zeleninu na zhruba třícentimetrové proužky, přidejte do vývaru a opepřete. Vařte tak dlouho, až maso i zelenina krásně změknou. Mezitím zvlášť v osolené vodě uvařte vlasové nudle a sceďte je.

3

Když je maso měkké, oberte ho od kosti a nakrájejte. Do hotové polévky přidejte nudle, dochuťte ji a ozdobte jemně nakrájenou petrželovou natí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

20.02.2008 11:13
No a este som zabudla, ze rovnaku plnku pouzivame na pripravu peceneho kurcata - davame ju pod kozu a okraje prichytime spajlami. Potom normalne upecieme v rure alebo v kuchte. Len nezabudnite tie spajle poriadne navlhcit, aby vam nezhoreli ako minule mne.. joj
20.02.2008 11:10
U nas doma mamka vari polievku najlepsiu na svete. A robi do nej plnku z rozkov albo starsieho peciva, vajec, nasekaneho petrzlenu, soli, cierneho korenia a trosku sody. Tu zmes dame do sacku a dobre uviazeme. Na a dame varit do polievky - tak asi 10-15 minut pred tym, ako je polievka hotova. Je to dobra mnamka, naozaj. A mozete urobit aj drobne gulicky a pomaly ich do polievky vhadzovat. Uvaria sa rychlo a je to vyborne.
30.08.2007 21:52
Recept se nachází v č.11/04, str.38
21.11.2006 10:57
Slepičí polévka má opravdu zázračné účinky. Vařím jí opravdu pěkně dlouho, aby se vývar zredukoval a byl opravdu silný.Ke konci přidám na špičku nože šafránu, který dodá příjemný ocásek a barvu. Nudle dělám jedině domácí. Klasicky hrubá mouka, velce, sůl. Tuhé těsto rozválím a tenoučko, nechám proschnout, nakrájím na cca 5 cm pruhy, poskládám na sebe a krájím opravdu ostrým nožem tenoučké nudle,které nechám opět proschnout. Přidávám nakonec do polévky a nechám provařit.Tyto nudle se nikdy nezozvaří.
02.10.2007 13:37
ale nerozvaří
14.03.2008 16:54
Jasne ze nerozvari.
16.01.2008 14:35
káen, nůžy apapíííír :-)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...