Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové bonbony

Sametové čokoládové bonbony vás dovedou až do sladkého ráje. Hravá, voňavá a plná příjemného očekávání je i jejich příprava!
Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 35 minut
P
Cukroví Ostatní

Ingredience

    • 180 g hladké mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 180 g másla, změklého
    • 180 g přírodního krupicového cukru
    • 3 vejce, lehce prošlehaná
    • 1 lžíce tmavého kakaa
    • 13 kulatých plněných čokoládových bonbonů
    Na polevu:
    • 100 g tmavé čokolády
    • 25 g másla
    • 6 lžic moučkového cukru
    Na ozdobení:
    • 50 g mléčné čokolády na zdobení, rozpuštěné

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Mouku, prášek do pečiva, máslo, cukr, vejce a kakao prošlehejte elektrickými metlami v míse. Správnou konzistenci poznáte podle toho, že směs z metly snadno stéká; pokud ne, vmíchejte trochu vody.

Přesuňte hmotu do čtvercové pečicí formy o straně 23 cm. Pečte třicet až třicet pět minut, až bude těsto propečené (když doprostřed vpíchnete špejli, neulpí na ní vlhké drobečky). Vyklopte z formy a nechte zcela vychladnout. Rozkrájejte na dvacet pět čtverečků. Bonbony překrájejte napůl a na každý čtvereček posaďte jednu polovinu, řeznou plochou dolů.

Tmavou čokoládu rozehřejte s máslem a čtyřmi lžícemi vody v mikrovlnce nebo nad párou. Vmíchejte cukr a polevou kolem dokola potřete bonbony s těstem. Pokud by vám poleva během práce tuhla, trochu ji nahřejte.

Potřené bonbonky nechte zatuhnout a pak pomocí lžičky pocákejte rozehřátou mléčnou čokoládou; použít můžete hotovou polevu v sáčku, který vám poslouží i při zdobení.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář