Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špaldové linecké hvězdičky

Neobsahují bílý cukr ani vejce – a sladí se obilným sladem. I přes záměny za méně tradiční suroviny jde o klasické křehké těsto, s nímž se dobře pracuje a které má výtečnou chuť. Těsto má doslova všestranné využití – můžete ho s úspěchem použít i na koláčové korpusy, rozdělit na dvě části a z druhé vytvarovat přes náplň ‚pokličku‘ nebo mřížky.

Vydání: 2007/12
Autor:
Hodnocení:
67 (hlasů)
Počet porcí: 30 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: aspoň 1 hodina
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví Česká

Ingredience

    • 300 g mouky; můžete libovolně kombinovat bílou mouku a celozrnnou špaldovou jemně mletou, zkuste třeba poměr 2:1
    • 200 g tuku v biokvalitě (biomáslo) nebo neztužovaný rostlinný tuk v biokvalitě
    • 100 g sladěnky ječmenné (nebo rýžového, popřípadě pšeničného sirupu)
    • zavařenina (domácí nebo v biokvalitě) na slepování

Příprava jídla

1. Mouky, tuk a sladěnku zpracujte v těsto, vytvarujte jako kouli a vychlaďte v lednici alespoň hodinu. Těsto vyválejte a vykrajujte libovolné tvary.

2. Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 °C, vložte cukroví a pečte asi deset minut. Po vychladnutí slepte kvalitním džemem nebo čokoládovou pomazánkou – bioprodejny jich nabízejí mnoho druhů!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelové oválky

Ořechová kolečka s čokoládovým krémem

Kakaové půlměsíčky

Špaldové krekry z vinného těsta

Pohankový pohár s kokosem a javorovým sirupem

Nepečené tahini kuličky s medem

REKLAMA

Přidat komentář