0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špaldové linecké hvězdičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 78
Více než hodinu Velmi snadné 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2943 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 317 g
Tuky 172 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobsahují bílý cukr ani vejce – a sladí se obilným sladem. I přes záměny za méně tradiční suroviny jde o klasické křehké těsto, s nímž se dobře pracuje a které má výtečnou chuť. Těsto má doslova všestranné využití – můžete ho s úspěchem použít i na koláčové korpusy, rozdělit na dvě části a z druhé vytvarovat přes náplň ‚pokličku‘ nebo mřížky.

Suroviny

mouka 300 g
libovolná kombinace bílé a celozrnné špaldové jemně mleté, třeba 2:1
máslo 200 g
v biokvalitě, lze nahradit neztužovaným rostlinným tukem bio
rýžový sirup 100 g
nebo ječmenná sladěnka či pšeničný sirup
ovocný džem
domácí nebo v bio kvalitě, na slepování

1 Mouky, tuk a sladěnku zpracujte v těsto, vytvarujte jako kouli a vychlaďte v lednici alespoň hodinu. Těsto vyválejte a vykrajujte libovolné tvary.

2 Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 °C, vložte cukroví a pečte asi deset minut. Po vychladnutí slepte kvalitním džemem nebo čokoládovou pomazánkou – bioprodejny jich nabízejí mnoho druhů!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!
  • Lidé a jídlo

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!

Dobře se nalaďte a ochutnávání může začít! Apetit piknik se koná už po dvanácté, i letos jsme mu vyhradili jednu celou červnovou sobotu. Přijít můžete v jakémkoli počtu, jídla a pití bude pro všechny dost. Počasí by mělo hodování pod širým...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč