Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špaldové linecké hvězdičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 82
Více než hodinu Velmi snadné 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2943 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 317 g
Tuky 172 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobsahují bílý cukr ani vejce – a sladí se obilným sladem. I přes záměny za méně tradiční suroviny jde o klasické křehké těsto, s nímž se dobře pracuje a které má výtečnou chuť. Těsto má doslova všestranné využití – můžete ho s úspěchem použít i na koláčové korpusy, rozdělit na dvě části a z druhé vytvarovat přes náplň ‚pokličku‘ nebo mřížky.

Náš tip: Připravte si také hvězdičky s brusinkami a pistáciemi podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

mouka 300 g
libovolná kombinace bílé a celozrnné špaldové jemně mleté, třeba 2:1
máslo 200 g
v biokvalitě, lze nahradit neztužovaným rostlinným tukem bio
rýžový sirup 100 g
nebo ječmenná sladěnka či pšeničný sirup
ovocný džem
domácí nebo v bio kvalitě, na slepování

Postup

1

Mouky, tuk a sladěnku zpracujte v těsto, vytvarujte jako kouli a vychlaďte v lednici alespoň hodinu. Těsto vyválejte a vykrajujte libovolné tvary.

2

Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 °C, vložte cukroví a pečte asi deset minut. Po vychladnutí slepte kvalitním džemem nebo čokoládovou pomazánkou – bioprodejny jich nabízejí mnoho druhů!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín