0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špaldové linecké hvězdičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 77
Více než hodinu Velmi snadné 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2943 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 317 g
Tuky 172 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobsahují bílý cukr ani vejce – a sladí se obilným sladem. I přes záměny za méně tradiční suroviny jde o klasické křehké těsto, s nímž se dobře pracuje a které má výtečnou chuť. Těsto má doslova všestranné využití – můžete ho s úspěchem použít i na koláčové korpusy, rozdělit na dvě části a z druhé vytvarovat přes náplň ‚pokličku‘ nebo mřížky.

Suroviny

mouka 300 g
libovolná kombinace bílé a celozrnné špaldové jemně mleté, třeba 2:1
máslo 200 g
v biokvalitě, lze nahradit neztužovaným rostlinným tukem bio
rýžový sirup 100 g
nebo ječmenná sladěnka či pšeničný sirup
ovocný džem
domácí nebo v bio kvalitě, na slepování

1 Mouky, tuk a sladěnku zpracujte v těsto, vytvarujte jako kouli a vychlaďte v lednici alespoň hodinu. Těsto vyválejte a vykrajujte libovolné tvary.

2 Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 °C, vložte cukroví a pečte asi deset minut. Po vychladnutí slepte kvalitním džemem nebo čokoládovou pomazánkou – bioprodejny jich nabízejí mnoho druhů!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč