Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kakaové půlměsíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 216
Do 45 minut Velmi snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3158 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 392 g
Tuky 141 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Naše rodinné stříbro, recept předávaný z generace na generaci. Když jsem vánoční cukroví celá roztetelená přinesla ochutnat do redakce, artdirektorka Pavla zajásala – to jsou přece slavné půlměsíčky jejich rodiny. A teď už i vaší! A mezi námi: recept je ze Sandtnerky – jen nepatří mezi notoricky známé,“ prozradila Šárka Hamanová.

Suroviny

máslo 120 g
změklé
mouka pšeničná hrubá 120 g
vejce 3 ks
kakao 4 PL
Na polevu
voda 2 PL

Postup

1

Suroviny na těsto promíchejte a natřete je na cca 0,5 cm na výšku plechu s pečicím papírem. Pečte při 180 °C přibližně 15 minut, až těsto zpevní

    2

    Smíchejte přísady na polevu a natřete ji na ještě teplý korpus. Kulatou formičkou vykrajujte půlměsíčky dřív, než poleva zatuhne, jinak by se lámala.

    ČAROVÁNÍ S PŮLMĚSÍČKY

    • Korpus můžete rozdělit na poloviny, jednu potřít malinovou marmeládou, přiklopit druhou a teprve tu polít citronovou polevou.
       
    • Citron v polevě lze nahradit rumem, ale přijdete tak o příjemnou citronovou nakyslost.

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2010/12

    Apetit magazín

    AD
    Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
    • Zajímavosti

    Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

    Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...