Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (164)
Do 30 minut celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3158 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 392 g
Tuky 141 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Naše rodinné stříbro, recept předávaný z generace na generaci. Když jsem cukroví celá roztetelená přinesla ochutnat do redakce, artdirektorka Pavla zajásala – to jsou přece slavné půlměsíčky jejich rodiny. A teď už i vaší! (Mezi námi: recept je ze Sandtnerky – jen nepatří mezi notoricky známé.)

Suroviny

máslo 120 g
změklé
mouka pšeničná hrubá 120 g
krupicový cukr 100 g
vejce 3 ks
kakao 4 PL
Na polevu
moučkový cukr 200 g
voda 2 PL
citron 1 PL
1 Suroviny na těsto promíchejte a natřete je na cca 0,5 cm na výšku plechu s pečicím papírem. Pečte při 180 °C přibližně 15 minut, až těsto zpevní.

2 Smíchejte přísady na polevu a natřete ji na ještě teplý korpus. Kulatou formičkou vykrajujte půlměsíčky dřív, než poleva zatuhne, jinak by se lámala.

ČAROVÁNÍ S PŮLMĚSÍČKY
✷ Korpus můžete rozdělit na poloviny, jednu potřít malinovou marmeládou, přiklopit druhou a teprve tu polít citronovou polevou.
✷ Citron v polevě lze nahradit rumem, ale přijdete tak o příjemnou citronovou nakyslost.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit