„Naše rodinné stříbro, recept předávaný z generace na generaci. Když jsem vánoční cukroví celá roztetelená přinesla ochutnat do redakce, artdirektorka Pavla zajásala – to jsou přece slavné půlměsíčky jejich rodiny. A teď už i vaší! A mezi námi: recept je ze Sandtnerky – jen nepatří mezi notoricky známé,“ prozradila Šárka Hamanová.
Suroviny
máslo
120
g
změklé
mouka pšeničná hrubá
120
g
krupicový cukr
100
g
vejce
3
ks
kakao
4
PL
Na polevu
moučkový cukr
200
g
voda
2
PL
citron
1
PL
Postup
1
Suroviny na těsto promíchejte a natřete je na cca 0,5 cm na výšku plechu s pečicím papírem. Pečte při 180 °C přibližně 15 minut, až těsto zpevní
2
Smíchejte přísady na polevu a natřete ji na ještě teplý korpus. Kulatou formičkou vykrajujte půlměsíčky dřív, než poleva zatuhne, jinak by se lámala.
ČAROVÁNÍ S PŮLMĚSÍČKY
- Korpus můžete rozdělit na poloviny, jednu potřít malinovou marmeládou, přiklopit druhou a teprve tu polít citronovou polevou.
- Citron v polevě lze nahradit rumem, ale přijdete tak o příjemnou citronovou nakyslost.