Kakaové půlměsíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 171
Do hodiny Velmi snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3158 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 392 g
Tuky 141 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Naše rodinné stříbro, recept předávaný z generace na generaci. Když jsem cukroví celá roztetelená přinesla ochutnat do redakce, artdirektorka Pavla zajásala – to jsou přece slavné půlměsíčky jejich rodiny. A teď už i vaší! A mezi námi: recept je ze Sandtnerky – jen nepatří mezi notoricky známé,“ prozradila Šárka Hamanová.

Suroviny

máslo 120 g
změklé
mouka pšeničná hrubá 120 g
krupicový cukr 100 g
vejce 3 ks
kakao 4 PL
Na polevu
moučkový cukr 200 g
voda 2 PL
citron 1 PL

Postup

1

Suroviny na těsto promíchejte a natřete je na cca 0,5 cm na výšku plechu s pečicím papírem. Pečte při 180 °C přibližně 15 minut, až těsto zpevní

    2

    Smíchejte přísady na polevu a natřete ji na ještě teplý korpus. Kulatou formičkou vykrajujte půlměsíčky dřív, než poleva zatuhne, jinak by se lámala.

    ČAROVÁNÍ S PŮLMĚSÍČKY

    • Korpus můžete rozdělit na poloviny, jednu potřít malinovou marmeládou, přiklopit druhou a teprve tu polít citronovou polevou.
       
    • Citron v polevě lze nahradit rumem, ale přijdete tak o příjemnou citronovou nakyslost.

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2010/12

    Apetit magazín

    Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
    • Tipy a triky

    Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

    Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
    Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
    • Tipy a triky

    Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

    Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
    Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
    • Tipy redakce

    Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

    Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

    Obchod Apetit