0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kakaové půlměsíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 195
Do hodiny Velmi snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3158 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 392 g
Tuky 141 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Naše rodinné stříbro, recept předávaný z generace na generaci. Když jsem cukroví celá roztetelená přinesla ochutnat do redakce, artdirektorka Pavla zajásala – to jsou přece slavné půlměsíčky jejich rodiny. A teď už i vaší! A mezi námi: recept je ze Sandtnerky – jen nepatří mezi notoricky známé,“ prozradila Šárka Hamanová.

Suroviny

máslo 120 g
změklé
mouka pšeničná hrubá 120 g
krupicový cukr 100 g
vejce 3 ks
kakao 4 PL
Na polevu
moučkový cukr 200 g
voda 2 PL

Postup

1

Suroviny na těsto promíchejte a natřete je na cca 0,5 cm na výšku plechu s pečicím papírem. Pečte při 180 °C přibližně 15 minut, až těsto zpevní

    2

    Smíchejte přísady na polevu a natřete ji na ještě teplý korpus. Kulatou formičkou vykrajujte půlměsíčky dřív, než poleva zatuhne, jinak by se lámala.

    ČAROVÁNÍ S PŮLMĚSÍČKY

    • Korpus můžete rozdělit na poloviny, jednu potřít malinovou marmeládou, přiklopit druhou a teprve tu polít citronovou polevou.
       
    • Citron v polevě lze nahradit rumem, ale přijdete tak o příjemnou citronovou nakyslost.

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2010/12

    Apetit magazín

    KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
    • Kvízy

    KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

    Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
    Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
    • Tipy redakce

    Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

    První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
    AD
    Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

    Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

    Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

    Obchod Apetit

    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    549 Kč
    439 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč