0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ořechová kolečka s čokoládovým krémem

Ořechová kolečka s čokoládovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ořechová kolečka s čokoládovým krémem

4 / 5. Počet hodnocení: 74
Více než hodinu Velmi snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2948 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 219 g
Tuky 197 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až budete slastně přivírat oči nad tímhle ořechovým zázrakem, pošlete pozdrav mé kamarádce Kristýně Buksové. Díky, Kristy!

Suroviny

vlašské ořechy 150 g
mleté
krupicový cukr 150 g
vejce 1 ks
malé
strouhanka 2 PL
Na krém
rum 2 PL
mléko 1 PL
krupicový cukr 1 PL
kakao 1 PL
žloutek 1 ks
máslo 70 g
změklé

1 Smíchejte ořechy, cukr, vejce a strouhanku. Z těsta tvarujte placičky, uprostřed udělejte malý důlek. Pečte při 180 °C asi 15 minut dozlatova.

2 Mezitím připravte náplň. Suroviny na krém (kromě másla) dejte do misky a nad kastrůlkem s vroucí vodou míchejte do zhoustnutí. Nechte vychladnout a pak prošlehejte s máslem. Naplňte do důlků.

NĚCO NAVÍC
Tvar záleží jen na vás, krásně vypadají mašličky nebo lodičky. Dílo také můžete pocákat čokoládou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč