Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žebírka s omáčkou

Peprné kůstky

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Americká

Ingredience

    • 1,5 kg vepřových žebírek

    Na potírání:

    • 2 dl oleje
    • drcený pepř podle chuti
    • 2–3 lžíce sójové omáčky
    • případně jemný kečup, sladší víno, med (nemusí být)

    Na omáčku k namáčení:

    • 2 prolisované stroužky česneku
    • 1 nadrobno nakrájenou, osmaženou cibulku
    • 1 lžíci škrobu
    • 1–2 lžíce sójové omáčky

Příprava jídla

1 Plát žebírek se vyplatí předem krátce předvařit, maso se trochu stáhne a zaručeně nebude syrové. Žebírka pak můžete buď naporcovat (ušetříte si pozdější práci), nebo ponechat v celku. Pečte cca 30 minut při teplotě 200 °C (v elektrické troubě) nebo 180 °C (v troubě horkovzdušné). Kvůli závěrečnému zčervenání můžete použít grilovací stupeň, ale od trouby už raději neodcházejte, abyste pečínku nepřipálili. Během pečení potírejte maso olejem smíchaným s drceným pepřem a trochou sójové omáčky. Kdo má rád sladší chuť, může do oleje přidat i trochu jemného kečupu, sladšího vína a pár lžic medu. Maso pak bude krásně lesklé, trochu lepivé a zároveň ostré i sladké. Omáčku k namáčení hotových žebírek připravte z prolisovaného česneku a cibulky osmažené na trošce oleje. Zalijte hrnkem vody, v níž jste rozmíchali lžíci škrobu, nechte přejít varem a přidejte sójovou omáčku podle chuti.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Doporučuji! Není to sice nic dietního, ale byla to dobrota! Já osobně příště do omáčky použiji kečup místo sojovky. Ale to už je na chuti každého... Dali jsme si k tomu krajíce chleba opečené na pánvi - takové "polo"topinky. A byla to dokonalá kombinace! Neváhejte!

Přidat komentář