0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žebírka s kukuřičným salátem

Vepřová žebírka s kukuřičným salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Žebírka s kukuřičným salátem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4723 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 164 g
Tuky 384 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře pro slaměné vdovce.

Suroviny

žebra 12 ks
vepřová, na menší kousky
BBQ omáčka 150 ml
kukuřice 1 konzerva
340 g
okurka 0.5 ks
na kostičky
chilli paprička 1 ks
červená, bez semen, nasekaná
cibule červená 0.5 ks
nasekaná
limetová šťáva
z 0,5 limety + strojky
sůl
pepř

1 Zahřejte gril. V hrnci osolené vody 15 minut povařte žebírka. Slijte a osušte. V pekáči obalte žebírka v omáčce, pak 8–10 minut grilujte (v troubě to bude trvat déle), v půlce obraťte. Žebírka by měla být propečená.

2 Ostatní přísady smíchejte v míse, osolte a opepřete.

3 Těsně před podáváním potřeste žebírky v pekáči tak, aby se rovnoměrně obalila v omáčce, pak maso rozdělte na talíře a podávejte se salátem a limetou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit