Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žebírka s kukuřičným salátem
Vepřová žebírka s kukuřičným salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Žebírka s kukuřičným salátem

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4723 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 164 g
Tuky 384 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře pro slaměné vdovce.

Související recepty

Suroviny

vepřová, na menší kousky
kukuřice 1 konzerva
340 g
okurka ½ ks
na kostičky
červená, bez semen, nasekaná
nasekaná
limetová šťáva
z 0,5 limety + strojky
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte gril. V hrnci osolené vody 15 minut povařte žebírka. Slijte a osušte. V pekáči obalte žebírka v omáčce, pak 8–10 minut grilujte (v troubě to bude trvat déle), v půlce obraťte. Žebírka by měla být propečená.

2

Ostatní přísady smíchejte v míse, osolte a opepřete.

3

Těsně před podáváním potřeste žebírky v pekáči tak, aby se rovnoměrně obalila v omáčce, pak maso rozdělte na talíře a podávejte se salátem a limetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín