Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Panenky s javorovým sirupem

Křehká a šťavnatá vepřová panenka v delikátní karamelizované omáčce

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Maso Britská

Ingredience

    • 4 malé červené řepy, pokrájené na ,sirky‘
    • 1 lžíce přírodního cukru
    • 20 g másla
    • 3 vepřové panenky
    • 3 lžíce bílého portského vína
    • 2 lžíce javorového sirupu
    • 1 lžička mletého zázvoru
    • 50 g drcených lískových oříšků
    • mořská sůl a hrubě mletý černý pepř

Příprava jídla

Kousky řepy a dvě lžíce vody vařte na mírném plameni asi pět minut. Přidejte cukr, 10 g másla a povařte dalších pět minut, až bude řepa měkká.

Zbylé máslo rozehřejte na pánvi. Na vyšším plameni opečte panenky ze všech stran dohněda; občas maso otočte. Osolte, přilijte portské i javorový sirup a povařte asi dvacet minut, dokud omáčka nezkaramelizuje. Občas panenky potírejte.

Maso nakrájejte na řezy. Do řepy vmíchejte zázvor, osolte a opepřete, posypte drcenými oříšky a podávejte.

TIP
Nemáte-li křehkou mladou červenou řepu, můžete použít i řapíky rebarbory; trochu jinou chuť zajistí křehký řapíkatý celer. Konzervovanou řepu jen sceďte, jemně nakrájejte a prohřejte s cukrem na másle. Místo oříšků se uplatní i mandle nebo lahodná piniová jadérka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečínka v seně

Dvojitá pečeně na tymiánu a petrželce

Kotletky se šalotkami

Maso po čínsku

Celerová krémová polévka se slaninou

Francouzské škvarečky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nevím si rady s tou omáčkou. Když použiju 3 lžíce vína a 2 lžíce sirupu a nechám to 20 minut vařit, tak mi to nezkaramelizuje, ale zčerná. Není nějaká chyba v množství surovin, nebo se tam má ještě něco přidat?

Přidat komentář