Svěží bylinková omáčka chimichurri skvěle doplní i klasiku v podobě grilované panenky a pečených brambor.
Suroviny
Postup
Brambory omyjte (a případně oloupejte) a překrojte nejdříve na polovinu, poté nakrájejte na silnější plátky. Povařte cca 10 minut ve vroucí osolené vodě, poté slijte, vsypte do pekáčku, zakápněte olejem a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte dozlatova.
V menší misce promíchejte cukr, papriku, římský kmín, citronovou kůru a 1 lžičku soli. Přilijte olivový olej, promíchejte a směsí potřete panenku.
Rozpalte gril a maso na něm ze všech stran opékejte. Do růžova propečená panenka bude mít ve středu teplotu 60 °C. Pokud ji budete dělat na pánvi (nejlépe nerezové či litinové), zprudka ji opečte a poté dejte dopéct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 15 minut.
Na bylinkovou chimichurri smíchejte v misce všechny ingredience.
Panenku nechte 10 minut odpočívat a poté nakrájejte na silnější plátky. Podávejte s bylinkovou chimichurri a bramborami.