0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaná panenka s bylinkovou chimichurri a pečenými bramborami

Grilovaná panenka s bylinkovou chimichurri a pečenými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilovaná panenka s bylinkovou chimichurri a pečenými bramborami

4.7 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2161 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 262 g
Tuky 82 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží bylinková omáčka chimichurri skvěle doplní i klasiku v podobě grilované panenky a pečených brambor. 

Suroviny

brambory 1 kg
sůl
rostlinný olej
na zakápnutí
hnědý cukr 2 PL
paprika mletá uzená 2 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1 citronu
olivový olej 2 PL
cca 700–800 g
Na bylinkovou chimichurri
olivový olej ¼ hrnku
vinný ocet červený 3 PL
petrželka ½ hrnku
hladkolistá, nadrobno nasekaná
šalotka 2 ks
nakrájená nadrobno
oregano 2 PL
čerstvé, lístky překrájené nahrubo
česnek 2 stroužky
drcený
chilli sušené 1 špetka
vločky

Postup

1

Brambory omyjte (a případně oloupejte) a překrojte nejdříve na polovinu, poté nakrájejte na silnější plátky. Povařte cca 10 minut ve vroucí osolené vodě, poté slijte, vsypte do pekáčku, zakápněte olejem a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte dozlatova.

2

V menší misce promíchejte cukr, papriku, římský kmín, citronovou šťávu a 1 lžičku soli. Přilijte olivový olej, promíchejte a směsí potřete panenku. 

3

Rozpalte gril a maso na něm ze všech stran opékejte. Do růžova propečená panenka bude mít ve středu teplotu 60 °C. Pokud ji budete dělat na pánvi (nejlépe nerezové či litinové), zprudka ji opečte a poté dejte dopéct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 15 minut. 

4

Na bylinkovou chimichurri smíchejte v misce všechny ingredience. 

5

Panenku nechte 10 minut odpočívat a poté nakrájejte na silnější plátky. Podávejte s bylinkovou chimichurri a bramborami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč