Nebojte se na grilu připravit ani takové kusy masa, jako je vepřová panenka. Náš recept je osvědčený! Panenku nemusíte nakládat, stačí jí nechat na grilu rychle zatáhnout a pak potírat domácí BBQ omáčkou. Naprosto fantastické a rychlé jídlo, které odstartuje vaši grilovací sezónu.
Suroviny
Postup
Na olivovém oleji osmahněte cibuli a nechte ji na mírném ohni zkaramelizovat.
Přilijte ocet, kečup a 250 ml vody, vmíchejte česnek, kmín a cukr a zvolna vařte 10 minut.
Pak přidejte nasekané papričky chipotle, tamarindovou pastu a vařte dalších 10 minut. Dochuťte worcestrem.
Rozpalte gril. Panenky odblaňte, osolte a opepřete.
Vložte je na rozpálenou mřížku potřenou olejem a grilujte 10–12 minut; jakmile se maso na povrchu trochu opeče, dvakrát ho otočte a potřete BBQ omáčkou.
Po upečení nechte panenky 5 minut odležet, ještě trochu dojdou.
Podávejte přelité zbylou BBQ omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 receptů na gril(14 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- 25 skvělých jídel z grilu(32 receptů )
- Nejlepší recepty na vepřové a hovězí maso z grilu: Připravte si dokonalý rostbíf nebo masové koule(24 receptů )