Nebojte se na grilu připravit ani takové kusy masa, jako je vepřová panenka. Náš recept je osvědčený!
Suroviny
panenka
600
g
asi 2 kusy
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na potření roštu
Na BBQ omáčku
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nadrobno
česnek
2
stroužky
drcený
vinný ocet červený
100
ml
kečup
100
ml
římský kmín
1
ČL
mletý
třtinový cukr
2
PL
chilli paprička
2
ks
paprička chipotle, nakládané
tamarindová pasta
25
g
lze vynechat
worchestrová omáčka
2
ČL
Postup
1
Na olivovém oleji osmahněte cibuli a nechte ji na mírném ohni zkaramelizovat.
2
Přilijte ocet, kečup a 250 ml vody, vmíchejte česnek, kmín a cukr a zvolna vařte 10 minut.
3
Pak přidejte nasekané papričky chipotle, tamarindovou pastu a vařte dalších 10 minut. Dochuťte worcestrem.
4
Rozpalte gril. Panenky odblaňte, osolte a opepřete.
5
Vložte je na rozpálenou mřížku potřenou olejem a grilujte 10–12 minut; jakmile se maso na povrchu trochu opeče, dvakrát ho otočte a potřete BBQ omáčkou.
6
Po upečení nechte panenky 5 minut odležet, ještě trochu dojdou.
7
Podávejte přelité zbylou BBQ omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 receptů na gril(14 receptů)
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů)