Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dýňový chlebíček

Popis receptu: 
Díky koření připomíná vůní perníčky, má lahodné a jemné těsto.
Autor: Lucie Prokopová
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    225 g dýňového pyré (+ koření: lžička skořice, špetka muškát. oříšku, 1/2 lžičky mletého hřebíčku a zázvoru) 2 vejce 1/2 hrnku oleje 75 ml vody 1 - 1 a 1/2 hrnku cukru krupice 2 hrnky hladké mouky 1 lžička sody 1 lžička soli hrst dýň. semínek (lze jakýmikoli semínky nebo oříšky - např. vlašské) cukr moučka na posypání

Příprava jídla

1) Předehřejeme si troubu na 170 - 180 stupňů. Formu na chlebíček vymažeme tukem a vysypeme moukou. V míse dobře prošleháme pyré, vejce, vodu, olej a cukr. V jiné míse promícháme mouku s kořením, sodou s solí a všleháme do směsi s dýní. Nakonec vmícháme nahrubo nasekaná semínka. Nalijeme do připravené formy. 2) Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut, poté necháme vychladnout na mřížce a vyklopíme. Po vychladnutí krájíme a podáváme poprášené moučkovým cukrem. Dýňové pyré = nakrájené kousky dužiny dýně podlijeme trochou vody, podusíme asi 15 minut doměkka, slijeme vodu a měkkou dýni rozmixujeme dohladka a vychladíme. Pokud nám pyré zbyde, lze zamrazit a použít kdykoli jindy.
REKLAMA

Přidat komentář