Osvěžte malinami piškotové těsto s intenzivní mandlovou chutí. Místo růžových malin vyzkoušejte v sezoně také rebarboru, rybíz, borůvky nebo ostružiny.
Suroviny
základní těsto
základní těsto mandlový dort – viz odkaz v postupu
mražené maliny
250
g
moučkový cukr
40
g
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 ºC.
2
Postupujte podle základního receptu a těsto rozetřete do obdélníkové koláčové formy o velikosti 20 × 30 cm vyložené pečicím papírem. Poklaďte 250 g mražených malin a poprašte 40 g moučkového cukru. Pečte 1 hodinu 10 minut, pak nechte vychladnout ve formě. Pocukrujte a podávejte se šlehačkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Retro, které je pořád in: Snadné piškotové dezerty (17 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )