Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové řezy s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 295 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 67 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžte malinami piškotové těsto s intenzivní mandlovou chutí. Místo růžových malin vyzkoušejte v sezoně také rebarboru, rybíz, borůvky nebo ostružiny.

Suroviny

základní těsto
základní těsto mandlový dort – viz odkaz v postupu
mražené maliny 250 g

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 ºC.

2

Postupujte podle základního receptu a těsto rozetřete do obdélníkové koláčové formy o velikosti 20 × 30 cm vyložené pečicím papírem. Poklaďte 250 g mražených malin a poprašte 40 g moučkového cukru. Pečte 1 hodinu 10 minut, pak nechte vychladnout ve formě. Pocukrujte a podávejte se šlehačkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...