0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Datlová zmrzlina s chilli a mandarinkovou omáčkou

Datlová zmrzlina s chilli a mandarinkovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Datlová zmrzlina s chilli a mandarinkovou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3283 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 308 g
Tuky 185 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zakončete dokonalou vegetariánskou hostinu neodolatelným dezertem. Sladká datlová zmrzlina se špetkou chilli a svěží mandarinkovou omáčkou je přesně to pravé!

Suroviny

mléko 250 ml
vanilkový lusk 1 ks
dřeň vyškrábnutá
krupicový cukr 80 g
vejce 2 ks
velikost M
žloutek 2 ks
z vajec velikosti M
datle 200 g
bez pecek a nadrobno
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, podlouhlá, nakrájená nadrobno
chilli sušené ½ PL
drcené
máta
čerstvá, na ozdobení
voda
z pomerančových květů (nemusí být)
Na mandarinkovou omáčku
třtinový cukr 1 PL
oloupaná a na kolečka

1 V rendlíku přiveďte k varu mléko a smetanu s vanilkovou dření a cukrem, pak hned odstavte. Do žáruvzdorné mísy dejte vejce a žloutky, postavte ji nad horkou vodní lázeň a za stálého míchání postupně přilévejte vanilkové mléko. Hmotu vyšlehejte metlou do bledé husté, líně tekoucí pěny (může to trvat i 15 minut) a pak ji prolijte přes síto. Pozor, pěnu nesmíte přehřát, aby se v ní nesrazilo vejce.

2 Vmíchejte datle a čerstvou i sušenou chilli papričku. Nalijte do zmrzlinovače a nechte zmrazit dokrémova. (Nemáte-li přístroj, nalijte směs do zapékací mísy či jiné vhodné nádoby a vložte ji na cca 6 hodin do mrazáku. V průběhu mrazení ji každou půlhodinu promíchejte.)

3 Mezitím připravte omáčku. V rendlíčku přiveďte k varu víno a cukr, vložte nakrájené mandarinky. Znovu přiveďte k varu, odstavte a nechte vychladnout. K podávání rozdělte kolečka mandarinek z omáčky do sklenek na poháry, na ně naporcujte zmrzlinu, pokropte trochou omáčky a oz- dobte mátou a semeny z granátového jablka (můžete je navíc decentně ovonět vodou z pomerančových květů). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč