Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 65
Do hodiny Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6492 kcal
Bílkoviny 609 g
Sacharidy 292 g
Tuky 314 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si na neděli skvělý dezert z řeckého jogurtu. Jogurtový cheesecake je odlehčená verze toho z klasického z tvarohu. Ovšem na chuti to rozhodně neubere! Recept na nepečený cheesecake s pomerančovou esencí se stane hitem vašich letních oslav.

Suroviny

sušenky 200 g
máslové
změklé
želatina 4 plátky
šťáva a kůra
nebo hustý bílý smetanový
voda z pomerančových květů 2 PL
pistácie 4 PL
nasekané, nesolené

Postup

1

Navlhčete dortovou formu o průměru 23 cm trochou vody. Potom dno i boky vyložte potravinářskou fólií. Snažte se, aby nikde nebyly hrboly ani výrazné sklady.

2

Sušenky rozdrobte prsty v míse, přidejte máslo a spojte do dokonale soudržné hmoty. Pak ji napěchujte na dno formy a dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky.

3

Mezitím namočte na pět minut do ledové vody želatinové plátky. Na nízkém plameni zahřívejte šťávu z pomeranče s cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.

4

Želatinu vyždímejte, vložte do pomerančového sirupu, rozmíchejte a stáhněte z ohně.

5

V míse smíchejte smetanu ke šlehání a jogurt, přimíchejte pomerančový sirup, pomerančovou kůru i vodu z pomerančových květů, přelijte do formy a chlaďte přes noc nebo až tři dny.

6

Před servírováním jogurtový cheesecake posypte pistáciemi.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín