Připravte si na neděli skvělý dezert z řeckého jogurtu. Jogurtový cheesecake je odlehčená verze toho z klasického z tvarohu. Ovšem na chuti to rozhodně neubere! Recept na nepečený cheesecake s pomerančovou esencí se stane hitem vašich letních oslav.
Suroviny
Postup
Navlhčete dortovou formu o průměru 23 cm trochou vody. Potom dno i boky vyložte potravinářskou fólií. Snažte se, aby nikde nebyly hrboly ani výrazné sklady.
Sušenky rozdrobte prsty v míse, přidejte máslo a spojte do dokonale soudržné hmoty. Pak ji napěchujte na dno formy a dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky.
Mezitím namočte na pět minut do ledové vody želatinové plátky. Na nízkém plameni zahřívejte šťávu z pomeranče s cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
Želatinu vyždímejte, vložte do pomerančového sirupu, rozmíchejte a stáhněte z ohně.
V míse smíchejte smetanu ke šlehání a jogurt, přimíchejte pomerančový sirup, pomerančovou kůru i vodu z pomerančových květů, přelijte do formy a chlaďte přes noc nebo až tři dny.
Před servírováním jogurtový cheesecake posypte pistáciemi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Báječné nepečené cheesecaky: Připravte si malinový, cappuccino nebo Barbie(14 receptů )
- Báječné nepečené cheesecaky(14 receptů )