Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jogurtový cheesecake

Jogurtový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (34)
Do hodiny Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6442 kcal
Bílkoviny 609 g
Sacharidy 281 g
Tuky 314 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si na neděli skvělý dezert z řeckého jogurtu.

Suroviny

sušenky 200 g
máslo
máslo 75 g
změklé
želatina 4 plátky
sušená pomerančová kůra
z 1 pomeranče
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče, bio
krupicový cukr 120 g
smetana ke šlehání 560 ml
jogurt řeckého typu 500 g
2 PL
voda z pomerančových květů
pistácie 4 PL
nasekané, nesolené

1 Navlhčete dortovou formu o průměru 23 cm trochou vody. Potom dno i boky vyložte potravinářskou fólií. Snažte se, aby nikde nebyly hrboly ani výrazné sklady.

2 Sušenky rozdrobte prsty v míse, přidejte máslo a spojte do dokonale soudržné hmoty. Pak ji napěchujte na dno formy a dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky.

3 Mezitím namočte na pět minut do ledové vody želatinové plátky. Na nízkém plameni zahřívejte šťávu z pomeranče s cukrem tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Želatinu vyždímejte, vložte do pomerančového sirupu, rozmíchejte a stáhněte z ohně.

4 V míse smíchejte smetanu ke šlehání a jogurt, přimíchejte pomerančový sirup, pomerančovou kůru i vodu z pomerančových květů, přelijte do formy a chlaďte přes noc nebo až tři dny. Před servírováním cheesecake posypte pistáciemi.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit