Rozpečené medové fíky

Rozpečené medové fíky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2116 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 386 g
Tuky 35 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ten nejsnadnější a nejrychlejší způsob, jak napravit i ne zcela dozrálé fíky nebo ty, které díky dozrávání při přepravě v kontejneru nemají tu správnou chuť.

Suroviny

fíky 12 ks
černé
máslo 2 PL
med 4 PL
tekutý
pistácie 1 hrst
skořice 1 ČL
mletá, nebo mixed spice
jogurt řeckého typu 250 g
vanilkový cukr 1 ks
pomeranč 0.5 ks
nastrouhaná kůra + vymačkaná šťáva

1 Předehřejte gril na střední teplotu. Každý fík rozkrojte do kříže směrem od stopky, ale nedokrojte. Mírně rozevřete jako květ. Postavte fíky po dvou do zapékacích misek a do každého vložte malý kousek másla. Pokapejte medem, okořeňte a posypte nasekanými pistáciemi.

Dejte pod gril na 5 minut, až z medu a másla vznikne hustá omáčka na dně misky. Promíchejte hustý jogurt s vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a podávejte s rozpečenými fíky.

NĚCO NAVÍC
Nemáte pravý hustý řecký jogurt? Nahraďte ho zakysanou smetanou nebo kupte český smetanový jogurt a dejte ho do chladničky na plátýnko na 2–4 hodiny vykapat – bude krásně hustý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit