Ten nejsnadnější a nejrychlejší způsob, jak napravit i ne zcela dozrálé fíky nebo ty, které díky dozrávání při přepravě v kontejneru nemají tu správnou chuť.
Suroviny
Postup
Předehřejte gril na střední teplotu. Každý fík rozkrojte do kříže směrem od stopky, ale nedokrojte. Mírně rozevřete jako květ. Postavte fíky po dvou do zapékacích misek a do každého vložte malý kousek másla. Pokapejte medem, okořeňte a posypte nasekanými pistáciemi.
Dejte pod gril na 5 minut, až z medu a másla vznikne hustá omáčka na dně misky. Promíchejte hustý jogurt s vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a podávejte s rozpečenými fíky.
NĚCO NAVÍC
Nemáte pravý hustý řecký jogurt? Nahraďte ho zakysanou smetanou nebo kupte český smetanový jogurt a dejte ho do chladničky na plátýnko na 2–4 hodiny vykapat – bude krásně hustý.