Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozpečené medové fíky

Rozpečené medové fíky

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2116 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 386 g
Tuky 35 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ten nejsnadnější a nejrychlejší způsob, jak napravit i ne zcela dozrálé fíky nebo ty, které díky dozrávání při přepravě v kontejneru nemají tu správnou chuť.

Suroviny

fíky 12 ks
černé
med 4 PL
tekutý
pistácie 1 hrst
mletá, nebo mixed spice
nastrouhaná kůra + vymačkaná šťáva

Postup

1

Předehřejte gril na střední teplotu. Každý fík rozkrojte do kříže směrem od stopky, ale nedokrojte. Mírně rozevřete jako květ. Postavte fíky po dvou do zapékacích misek a do každého vložte malý kousek másla. Pokapejte medem, okořeňte a posypte nasekanými pistáciemi.

2

Dejte pod gril na 5 minut, až z medu a másla vznikne hustá omáčka na dně misky. Promíchejte hustý jogurt s vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a podávejte s rozpečenými fíky.

NĚCO NAVÍC
Nemáte pravý hustý řecký jogurt? Nahraďte ho zakysanou smetanou nebo kupte český smetanový jogurt a dejte ho do chladničky na plátýnko na 2–4 hodiny vykapat – bude krásně hustý.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...