Marcipánový obal skrývá šťavnatou třešňovo-vanilkovou náplň. Zakousněte se!
Suroviny
Postup
Formičky půlkulatého tvaru vysypte moučkovým cukrem. Přebytečný cukr vyklepněte na vál a dotenka na něm rozválejte marcipán. Pak jím vyložte formičky tak, aby přesahoval přes okraje. Zbytky marcipánu obarvěte potravinářským barvivem a pomocí nože vykrájejte srdíčka.
V robotu rozmixujte plněné cereálie. Přidejte višně i griotku a ještě chvilku mixujte, abyste získali tvárnou hmotu.
Náplní vyložte připravené formičky, marcipán zabalte tak, aby višňová hmota nikde nevykukovala, a pak bochánky vyklepněte. Na závěr je ozdobte růžovými srdíčky.
NĚCO NAVÍC: Na vytvarování marcipánu jsme použili skleněné mističky z Ikea. Teď se vám budou hodit jako formičky, později v nich můžete servírovat sójovou omáčku, majonézu nebo dip k nejrůznějším chuťovkám.