Punčové řezy jsou snadné a rychlé. Navíc si můžete vyhrát i s jejich barvou.
Suroviny
Postup
Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru a vanilkovým cukrem, bílky se zbylým cukrem. Obě hmoty spojte, vmíchejte citronovou kůru a prosátou mouku.
Hmotu rozetřete na dva plechy o rozměrech 30 x 40 cm vyložené pečicím papírem a pečte 8 minut na 200 °C.
Cukr a vodu svařte, přidejte aromata a vanilkový extrakt, kyselinu citronovou a obarvěte načerveno. Korpusy překrojte napůl (vzniknou vám tak čtyři díly). První díl potřete třetinou džemu a položte na něj díl druhý. Zvlhčete ho polovinou sirupu, položte na něj třetí díl a spotřebujte zbytek sirupu. Poslední díl potřete třetinou džemu a položte potřenou stranou na ostatní korpusy. Na povrch dejte papír, zatižte prkénkem a nechte v lednici odležet do druhého dne. Z cukru, citronové šťávy a vody utřete hladkou lesklou polevu. Moučník potřete zbylým džemem a nakonec polevou. Po ztuhnutí jej nakrájejte na jednotlivé řezy.