Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší punčové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 79
Více než hodinu Velmi snadné Na jeden plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4770 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 908 g
Tuky 70 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Punčové řezy jsou snadné a rychlé. Navíc si můžete vyhrát i s jejich barvou.

Suroviny

Na korpus
vejce 6 ks
žloutky a bílky odděleně
Na punčový nálev
voda 150 ml
aroma 2 ČL
rumové
aroma 2 ČL
punčové
vanilkový extrakt 1 ČL
kyselina citronová ¼ ČL
Náplň
jahodový džem 200 g
Na polevu
voda 2 PL

Postup

1

Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru a vanilkovým cukrem, bílky se zbylým cukrem. Obě hmoty spojte, vmíchejte citronovou kůru a prosátou mouku.

2

Hmotu rozetřete na dva plechy o rozměrech 30 x 40 cm vyložené pečicím papírem a pečte 8 minut na 200 °C.

3

Cukr a vodu svařte, přidejte aromata a vanilkový extrakt, kyselinu citronovou a obarvěte načerveno. Korpusy překrojte napůl (vzniknou vám tak čtyři díly). První díl potřete třetinou džemu a položte na něj díl druhý. Zvlhčete ho polovinou sirupu, položte na něj třetí díl a spotřebujte zbytek sirupu. Poslední díl potřete třetinou džemu a položte potřenou stranou na ostatní korpusy. Na povrch dejte papír, zatižte prkénkem a nechte v lednici odležet do druhého dne. Z cukru, citronové šťávy a vody utřete hladkou lesklou polevu. Moučník potřete zbylým džemem a nakonec polevou. Po ztuhnutí jej nakrájejte na jednotlivé řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11