0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší punčové řezy

Nejlepší punčové řezy

3.5 / 5. Počet hodnocení: 40
Více než hodinu Velmi snadné Na jeden plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7391 kcal
Bílkoviny 219 g
Sacharidy 1187 g
Tuky 184 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Punčové řezy jsou snadné a rychlé. Navíc si můžete vyhrát i s jejich barvou.

Suroviny

Na světlé těsto
vejce 9 ks
žloutky a bílky odděleně
krupicový cukr 270 g
mouka pšeničná polohrubá 240 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
Na barevné těsto
vejce 6 ks
krupicový cukr 180 g
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kypřicí prášek do pečiva 0.25 ČL
potravinářské barvivo
žluté a červené
Na dokončení
džem 250 g
moučkový cukr 300 g
citronová štáva 2 PL
slunečnicový olej 1 PL

1 Žloutky vyšlehejte s polovinou krupicového cukru a vanilkovým cukrem, bílky se zbylým cukrem. Obě hmoty spojte, vmíchejte citronovou kůru a prosátou mouku.

2 Hmotu rozetřete na dva plechy o rozměrech 30 x 40 cm vyložené pečicím papírem a pečte 8 minut na 200 stupňů.

3 Cukr a vodu svařte, přidejte aromata, kyselinu citronovou a obarvěte načerveno. Korpusy překrojte napůl (vzniknou vám tak čtyři díly). První díl potřete třetinou džemu a položte na něj díl druhý. Zvlhčete ho polovinou sirupu, položte na něj třetí díl a spotřebujte zbytek sirupu. Poslední díl potřete třetinou marmelády a položte potřenou stranou na ostatní korpusy. Na povrch dejte papír, zatižte prkénkem a nechte v lednici odležet do druhého dne. Z cukru, citronové šťávy a vody utřete hladkou lesklou polevu. Moučník potřete zbylou marmeládou a nakonec polevou. Po ztuhnutí jej nakrájejte na jednotlivé řezy.

 

 

Další recept na punčové řezy najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Obchod Apetit