Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové bábovky

Jakmile ochutnáte, zatoužíte po další – proto je na pečení ideální forma na muffiny.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
PT10M
Příprava 0:10
Dort

Ingredience

    • 1 lžíce kakaa
    • 100 g hladké mouky
    • špetka prášku do pečiva
    • ½ lžičky mleté sody bikarbony
    • 50 g přírodního krupicového cukru
    • 100 ml nízkotučného mléka
    • 1 vejce
    • 2 lžíce slunečnicového oleje + na vymazání formy

    Na čokoládovou omáčku

    • 250 ml hotové vanilkové omáčky (Šodó, Mlékárna Kunín)
    • 25 g tmavé čokolády, nalámané

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 170/150 °C a vymažte šest důlků formy na muffiny. Kakao prosejte do velké mísy, přidejte zbylé suché přísady, promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Mléko, vejce a olej prošlehejte ve džbánku, vlijte do důlku a rychle promíchejte. Těsto rozdělte do formy a pečte čtvrt hodiny.

V prohřátém šodó rozpusťte čokoládu, promíchejte dohladka a podávejte k bábovičkám na přelití.

NĚCO NAVÍC: Zkuste i báječnou citronovou variantu! Stačí jednoduchá úprava: kakao nahraďte lžící mouky a nastrouhanou kůrou z 1 citronu. Šťávu promíchejte s 1 lžící moučkového cukru a polevou potřete horké bábovičky.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář