Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová květáková polévka s kuřetem

Voňavá polévka, kterou připravíte za půl hodiny a dá se i zmrazit.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání a vaření: 20 minut
P
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • 750 g květáku, nakrájeného na kousky
    • 1 l kuřecího vývaru
    • 250 ml mléka
    • 3 lžíce nasekaného čerstvého estragonu nebo 1 lžíce sušeného
    • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Příprava jídla

Na velkém plameni rozehřejte v hrnci polovinu oleje, přihoďte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty, až bude kuře opečené. Vyjměte a dejte stranou. Vlijte zbývající olej, vsypte cibuli a smažte, dokud nezesklovatí. Přidejte květák, vývar a mléko, zakryjte a vařte deset až dvanáct minut, aby byl květák měkký. Ponorným mixérem rozmixujte polévku dohladka, vraťte do hrnce, přidejte estragon, sůl, pepř a kuřecí maso. Prohřejte a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hráškový krém

Rychlá rajčatová polévka

Krémová lososovo-bramborová polévka

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Brokolicová polévka s nivou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Přidat komentář