
Krémová květáková polévka s kuřetem
Voňavá polévka, kterou připravíte za půl hodiny a dá se i zmrazit.
Vydání: 2008/3
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 750 g květáku, nakrájeného na kousky
- 1 l kuřecího vývaru
- 250 ml mléka
- 3 lžíce nasekaného čerstvého estragonu nebo 1 lžíce sušeného
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Příprava jídla
Na velkém plameni rozehřejte v hrnci polovinu oleje, přihoďte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty, až bude kuře opečené. Vyjměte a dejte stranou. Vlijte zbývající olej, vsypte cibuli a smažte, dokud nezesklovatí. Přidejte květák, vývar a mléko, zakryjte a vařte deset až dvanáct minut, aby byl květák měkký. Ponorným mixérem rozmixujte polévku dohladka, vraťte do hrnce, přidejte estragon, sůl, pepř a kuřecí maso. Prohřejte a podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Andrea Turoková
5. Březen 2009 07:35