Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květáková polévka

Polévku z květáku v našich receptech chuťově ladíme jak do české tak orientální kuchyně. Může za to sám květák, který je v kuchyni všestrannou surovinou. Na své si přijdou všichni milovníci vařeného květáku, a to jak v polévce s kousky brambor a jiné zeleniny, tak v lahodném sametovém a jemném krému. Je jen na vás, jakému receptu dáte přednost.

...

 

  • Chuť květákové polévky podtrhne vývar, sluší jí také muškátový oříšek nebo muškátový květ. Chuť polévky také nakopne, když květák předem orestujete nebo upečete.
  • Do krémové květákové polévky zkuste přidat oblíbený sýr. Skvělou kombinaci tvoří například se čedarem, ale vyzkoušet můžete také variantu s modrým sýrem.
  • Přemýšlíte, čím bílou polévku z květáku ozdobit? Její jemnou chuť výtečně doplní křupavá slanina nebo plátky předem tepelně upraveného kuřecího masa.
  • Květákový krém zjemníte smetanou nebo kysanou smetanou.
  • Pokud hledáte ten pravý hřejivý pokrm v sychravých dnech, připravte si čočkovou polévku s kari a zázvorem, kterou můžete ještě přiostřit závěrečným posypem sušenými chilli vločkami.

Celý popis