Květáková polévka
Polévku z květáku v našich receptech chuťově ladíme jak do české tak orientální kuchyně. Může za to sám květák, který je v kuchyni všestrannou surovinou. Na své si přijdou všichni milovníci vařeného květáku, a to jak v polévce s kousky brambor a jiné zeleniny, tak v lahodném sametovém a jemném krému. Je jen na vás, jakému receptu dáte přednost.
...
- Chuť květákové polévky podtrhne vývar, sluší jí také muškátový oříšek nebo muškátový květ. Chuť polévky také nakopne, když květák předem orestujete nebo upečete.
- Do krémové květákové polévky zkuste přidat oblíbený sýr. Skvělou kombinaci tvoří například se čedarem, ale vyzkoušet můžete také variantu s modrým sýrem.
- Přemýšlíte, čím bílou polévku z květáku ozdobit? Její jemnou chuť výtečně doplní křupavá slanina nebo plátky předem tepelně upraveného kuřecího masa.
- Květákový krém zjemníte smetanou nebo kysanou smetanou.
- Pokud hledáte ten pravý hřejivý pokrm v sychravých dnech, připravte si čočkovou polévku s kari a zázvorem, kterou můžete ještě přiostřit závěrečným posypem sušenými chilli vločkami.
Celý popis