Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mexické kukuřičné tortilly

Popis receptu: 
Kukuřičné tortilly patří k základům mexické kuchyně. Toto je receptura rovnou z Mexico City. Tortilly připravují mexičané přímo na ulici, takže pokud na vás příjde hlad, stačí se zastavit u nejbližšího stánku s tortillami. Dělají se obvykle z kukuřičné mouky a máte na výběr, zda chcete tortillu z kukuřičné mouky žluté, červené nebo modré. Náplň je samozřejmě dle vašeho přání, obvykle je to sýr, zelenina a ostrá salsa. Buen Provecho!
Autor: Klára Herudková
Hodnocení:
100 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 - 1 1/2 šálku kukuřičné mouky, 1/2 šálku vody, sůl dle chuti, pár kapek citrónu (není však nutné)

Příprava jídla

Smíchejte všechny ingredience, až se vytvoří těsto, ze kterého lze vytvarovat kuličky o velikosti golfového míčku. poklud se těsto lepí, přidejte trochu více kukuřičné mouky, pokud je naopak moc suché, přidejte trochu vody. Z těstové kuličky pak vyválejte kulatou placku obvyklého tvaru pro tortillu. Placku položíme na rozpálenou pánev bez oleje a opražíme z každé strany chvilku. Naplňte dle libosti. Tortilly lze jíst teplé i studené.

Přidat komentář