Uvařeno (skoro) bez vaření!
Postup
Předehřejte troubu na 100°C.
Nasucho rozpalte velkou pánev a opékejte na ní kolečka choriza, až budou z obou stran zlatavá; trvá to asi 3 minuty.
Pak přendejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Další utěrkou vytřete pánev dosucha a znovu ji rozehřejte.
Na pracovní plochu rozložte tortilly a polovinu každé z nich poházejte chorizem, cuketou, mátou a čedarem. Přeložte, aby vznikl půlkruh.
Do pánve vlijte trochu olivového oleje a vložte naplněné tortilly – na pánev se vejdou zhruba dvě. Opékejte, dokud nezezlátnou, pak obraťte a opékejte další minutu – tortilla zezlátne a sýr uvnitř se roztaví.
Přemístěte do pekáčku, přikryjte alobalem a dejte do trouby, aby nechladly. Postupně opečte všechny tortilly. Před podáváním je posypte mátou a servírujte s klínky citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Mexická klasika může mít mnoho podob. Vyzkoušejte jednoduchou quesadillu s čedarem či kuřecím(13 receptů )
- Mexické menu: Tortilly, tacos a další mexické pochoutky 16x jinak(21 receptů )
- Měsíční jídelníček ve španělském rytmu: 30 jídel, která vám rozproudí krev v žilách (31 receptů )
- Světová chuť cukety: Originální cuketová jídla z různých koutů světa(24 receptů )