0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quesadilly s chorizem a cuketami

Quesadilly s chorizem a cuketami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Quesadilly s chorizem a cuketami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3476 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 382 g
Tuky 132 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařeno (skoro) bez vaření!

Suroviny

chorizo 2 ks
klobása, nakrájená na tenká kolečka
tortilla 8 ks
malá, pšeničná
cuketa 2 ks
střední, nastrouhaná nahrubo
máta 1 hrst
nasekaná + další v celku k podávání
čedar 120 g
nastrouhaný nahrubo
olivový olej
na opékání
citron 1 ks
klínky k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 100°C.

2

Nasucho rozpalte velkou pánev a opékejte na ní kolečka choriza, až budou z obou stran zlatavá; trvá to asi 3 minuty.

3

Pak přendejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Další utěrkou vytřete pánev dosucha a znovu ji rozehřejte.

4

Na pracovní plochu rozložte tortilly a polovinu každé z nich poházejte chorizem, cuketou, mátou a čedarem. Přeložte, aby vznikl půlkruh.

5

Do pánve vlijte trochu olivového oleje a vložte naplněné tortilly – na pánev se vejdou zhruba dvě. Opékejte, dokud nezezlátnou, pak obraťte a opékejte další minutu – tortilla zezlátne a sýr uvnitř se roztaví.

6

Přemístěte do pekáčku, přikryjte alobalem a dejte do trouby, aby nechladly. Postupně opečte všechny tortilly. Před podáváním je posypte mátou a servírujte s klínky citronu.

Související články

5 pikantních mexických jídel, která stojí za ochutnání
  • Zajímavosti

5 pikantních mexických jídel, která stojí za ochutnání

Fazole, kukuřice, chilli papričky – přísady typické pro mexickou kuchyni najdete v tamních hrncích a talířích v bezpočtu možných obměn. Pojďme společně ochutnat 5 jídel, která snadno připravíte i v české kuchyni.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit