0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quesadilly s chorizem a cuketami

Quesadilly s chorizem a cuketami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Quesadilly s chorizem a cuketami

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3476 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 382 g
Tuky 132 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařeno (skoro) bez vaření!

Suroviny

klobása, nakrájená na tenká kolečka
tortilla 8 ks
malá, pšeničná
střední, nastrouhaná nahrubo
máta 1 hrst
nasekaná + další v celku k podávání
čedar 120 g
nastrouhaný nahrubo
olivový olej
na opékání
klínky k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 100°C.

2

Nasucho rozpalte velkou pánev a opékejte na ní kolečka choriza, až budou z obou stran zlatavá; trvá to asi 3 minuty.

3

Pak přendejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Další utěrkou vytřete pánev dosucha a znovu ji rozehřejte.

4

Na pracovní plochu rozložte tortilly a polovinu každé z nich poházejte chorizem, cuketou, mátou a čedarem. Přeložte, aby vznikl půlkruh.

5

Do pánve vlijte trochu olivového oleje a vložte naplněné tortilly – na pánev se vejdou zhruba dvě. Opékejte, dokud nezezlátnou, pak obraťte a opékejte další minutu – tortilla zezlátne a sýr uvnitř se roztaví.

6

Přemístěte do pekáčku, přikryjte alobalem a dejte do trouby, aby nechladly. Postupně opečte všechny tortilly. Před podáváním je posypte mátou a servírujte s klínky citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč