Quesadilly s chorizem a cuketami

Quesadilly s chorizem a cuketami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3476 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 382 g
Tuky 132 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uvařeno (skoro) bez vaření!

Související recepty

Suroviny

chorizo 2 ks
klobása, nakrájená na tenká kolečka
tortilla 8 ks
malá, pšeničná
cuketa 2 ks
střední, nastrouhaná nahrubo
máta 1 hrst
nasekaná + další v celku k podávání
čedar 120 g
nastrouhaný nahrubo
olivový olej
na opékání
citron 1 ks
klínky k podávání

1 Předehřejte troubu na 100°C. Nasucho rozpalte velkou pánev a opékejte na ní kolečka choriza, až budou z obou stran zlatavá; trvá to asi 3 minuty. Pak přendejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Další utěrkou vytřete pánev dosucha a znovu ji rozehřejte. Na pracovní plochu rozložte tortilly a polovinu každé z nich poházejte chorizem, cuketou, mátou a čedarem. Přeložte, aby vznikl půlkruh.

2 Do pánve vlijte trochu olivového oleje a vložte naplněné tortilly – na pánev se vejdou zhruba dvě. Opékejte, dokud nezezlátnou, pak obraťte a opékejte další minutu – tortilla zezlátne a sýr uvnitř se roztaví. Přemístěte do pekáčku, přikryjte alobalem a dejte do trouby, aby nechladly. Postupně opečte všechny tortilly. Před podáváním je posypte mátou a servírujte s klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit