0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednoduché kuřecí fajitas

Jednoduché kuřecí fajitas
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Jednoduché kuřecí fajitas

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2978 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 338 g
Tuky 112 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potřebujete recept na jednoduché a výživné jídlo, které si vaše rodina zamiluje? Zkuste tyto jednoduché kuřecí fajitas – jsou pikantní a rychlé. Dokonalá večeře pro celou rodinu, nebo na posezení s partou kamarádů.

 

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
nakrájená na proužky
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
paprika červená 1 ks
na plátky
chilli paprička 1 ks
červená, nasekaná najemno, množství lze upravit podle chuti, nebo chilli zcela vynechat
Na marinádu
paprika mletá uzená 1 PL
koriandr mletý 1 PL
římský kmín 1 špetka
mletý
česnek 2 stroužky
drcené
olivový olej 4 PL
limetová šťáva
z 1 limety
tabasco 5 kapek
sůl
pepř
čerstvě drcený
K podávání
tortilla 6 ks
velikost medium
salát 1 bal
směs salátových listů
salsa 230 g

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200°C, tortilly zabalte do alobalu.

2

Smíchejte v misce uzenou paprika, mletý koriandr, mletý římský kmín, rozdrcený čenek, olivový olej, limetovou šťávu, tabasco, sůl a pepř.

3

Do připravené marinády vmíchejte nakrájená kuřecí prsa, červenou cibuli, červenou papriku a nasekanou červenou chilli papričku a nechte aspoň chvíli marinovat.

4

Na dobře rozpálenou grilovací pánev dejte připravené maso i s marinádou. 

5

Za stálého míchání opékejte asi 5 minut, aby maso pěkně hnědlo. Pokud máte menší pánev, opékejte směs postupně ve dvou dávkách.

6

Abyste ověřili, zda je kuře dobře tepelně upravené, najděte nějvětší kousek masa a rozpulte ho - pokud je některá část stále syrová, pokračujte v opékání.

7

Tortilly vložte do trouby, aby se prohřály, a podávejte je s opečeným kuřecím masem, míchaným salátem a čerstvou salsou.

Zdroj: BBC Good Food

Související články

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit