Mezi pilíře indické kuchyně patří chlebové placky, jedí se jako příloha i hlavní jídlo.
Suroviny
zelí bílé
80
g
najemno, čerstvé
sůl
1.25
ČL
mouka luštěninová
240
g
(Hraška), + na poprášení
pepř
0.25
ČL
mletý
koriandr
0.5
ČL
mletý, lze nahradit mletou kurkumou
sezamová semínka
0.5
ČL
světlá
chilli paprička
1
ks
zelená, pokrájená
zázvor (čerstvý)
kousek čerstvého, oloupaný, nasekaný
arašídový olej
2
PL
+ na smažení
Zelí v míse promněte s polovinou soli a nechte půl hodiny stát, aby pustilo šťávu. Pak je vymačkejte a osušte.
Mouku prosejte do mísy a promíchejte se zbylou solí, s kořením, chilli papričkou, zázvorem, zelím a olejem. Přilijte 150 ml vody, vypracujte těsto a asi pět minut je hněťte. Nechte deset minut odpočívat, pak tvarujte placičky.
Na rozpáleném oleji smažte do zlatohněda.