Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 396 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 16 g
Tuky 33 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Mezi pilíře indické kuchyně patří chlebové placky, jedí se jako příloha i hlavní jídlo.

Suroviny

zelí bílé 80 g
najemno, čerstvé
sůl 1.25 ČL
mouka luštěninová 240 g
(Hraška), + na poprášení
pepř 0.25 ČL
mletý
koriandr 0.5 ČL
mletý, lze nahradit mletou kurkumou
sezamová semínka 0.5 ČL
světlá
chilli paprička 1 ks
zelená, pokrájená
zázvor (čerstvý)
kousek čerstvého, oloupaný, nasekaný
arašídový olej 2 PL
+ na smažení

Zelí v míse promněte s polovinou soli a nechte půl hodiny stát, aby pustilo šťávu. Pak je vymačkejte a osušte.

Mouku prosejte do mísy a promíchejte se zbylou solí, s kořením, chilli papričkou, zázvorem, zelím a olejem. Přilijte 150 ml vody, vypracujte těsto a asi pět minut je hněťte. Nechte deset minut odpočívat, pak tvarujte placičky.

Na rozpáleném oleji smažte do zlatohněda.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit