Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní zelné placky tepla
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 408 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 17 g
Tuky 34 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mezi pilíře indické kuchyně patří chlebové placky, jedí se jako příloha i hlavní jídlo.

Suroviny

najemno, čerstvé
sůl 1,25 ČL
mouka luštěninová 240 g
(Hraška), + na poprášení
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
koriandr mletý ½ ČL
lze nahradit mletou kurkumou
sezamová semínka ½ ČL
světlá
zelená, pokrájená
zázvor (čerstvý)
kousek, oloupaný, nasekaný
+ na smažení

Postup

1

Zelí v míse promněte s polovinou soli a nechte půl hodiny stát, aby pustilo šťávu. Pak je vymačkejte a osušte.

2

Mouku prosejte do mísy a promíchejte se zbylou solí, s kořením, chilli papričkou, zázvorem, zelím a olejem. Přilijte 150 ml vody, vypracujte těsto a asi pět minut je hněťte. Nechte deset minut odpočívat, pak tvarujte placičky.

3

Na rozpáleném oleji smažte do zlatohněda.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín