Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza melanzane

Skvělá domácí pizza s opečeným lilkem, bazalkou, rajčaty a mozzarellou

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pocení lilku: 60 minut
PT10M
Pečení 0:10
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

Příprava jídla

Lilek omyjte a i se slupkou nakrájejte na kostky 1 × 1 cm. Silně osolte a nechte na cedníku hodinu vypotit. Opláchněte pod tekoucí vodou a dobře osušte v papírové utěrce. Na rozehřátém rostlinném oleji pak lilek za stálého míchání opečte dočervena. Nechte okapat na papírové utěrce.

Slaninu rozložte na pečicí papír a dvě minuty pražte v troubě pod grilem. Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty. Na ně rozložte zvolený rajčatový základ (pokud jste si vybrali některý ze tří expresních, osolte ho). Obložte lilkem, mozzarellou a lístky bazalky.

Pokapejte olivovým olejem a upečte v troubě předehřáté na 250 °C. Ozdobte slaninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní těsto na pizzu

Rajčatové základy

Základní pizza Margherita

Peperoni

Prosciutto e rucola

Pizza s olivami, kapary a ančovičkami

Česneková pizza

Pizza salsa verde

Pizza funghi

Pizza se špenátem a slaninou

REKLAMA

Přidat komentář