Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečený špenát

Popis receptu: 
Výborný, poměrně rychlý oběd - jiná alternativa ke klasickému špenátu s vejcem a bramborami
Autor: Karin Osinová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1x mražený špenátový protlak / listový špenát 0,5 kg přílohových brambor trocha smetany nebo mléka (0,5 dcl) 2-3 vejce srouhaný parmazán nebo eidam hladká mouka 2-3 stroužky česneku sůl, pepř slunečnicový olej

Příprava jídla

Uvařte brambory tak, aby ještě nebyly zcela hotové(budou se zapékat). Připravte špenát: z oleje a hladké mouky udělejte jíšku, přidejte téměř rozmrzlý špenát, rozmíchejte do hladka, přilijte smetanu, česnek, sůl a pepř a opět rozmíchejte do hladka, ke konci přidejte jendo rozšlehané malé vejce a promíchejte, podle chuti dosolte popř. přidejte česnek. Na dno zapékací mísy rozložte polovinu na kolečka nakrájených, uvařených brambor (tvary nemusejí být pravidelné), na ně "nalijte"polovinu špenátu, poté opět naskládejte brambory,posypte sýrem, nalijte zbytek špenátu a na špenát rozklepněte vejce (dle počtu lidí) a dejte zapéct dokud nejsou vejce nahoře hotová. Teplota trouby 180 horkovzduch
REKLAMA

Přidat komentář