0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní panzanella s chřestem

Jarní panzanella s chřestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jarní panzanella s chřestem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1712 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 107 g
Tuky 103 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční verze italské panzanelly počítá se zralými rajčaty, jejichž šťáva se vsákne do opečeného chleba. V naší jarní variantě chleba křoupe stejně jako svěží cibule a salátové lístky, což má rozhodně také něco do sebe!

Suroviny

vejce 4 ks
ciabatta 2 ks
na kousky o velikosti sousta, lze nahradit kusem rustikální bagety, na kousky o velikosti sousta
olivový olej 60 ml
+ 2 lžíce navíc na pečivo
citronová štáva
podle chuti
chřest zelený 2 svazky
celkem 800 g, konce odkrojené
vinný ocet červený 50 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
salát
mix salátových lístků (řepné lístky, hořčičné lístky, rukola, baby špenát, dubáček,…)
cibule červená ½ ks
malá, na tenká kolečka
ředkvičky 1 hrst
nakrájené na tenké plátky
parmazán
plátky, na posypání

1 Rozehřejte troubu na 180 °C. Vejce vařte 6 minut (neměla by být úplně natvrdo). Pak je vložte do studené vody, oloupejte a překrojte na poloviny.

Kousky pečiva rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte zhruba 12 minut dokřupava a dozlatova.

3 Zatímco se krutony pečou, dejte vařit osolenou vodu s trochou citronové šťávy. Do vroucí vody vložte chřest a vařte ho zhruba 3 minuty, aby byl měkký, ale ještě křupavý. Stonky vytáhněte, prolijte pod studenou vodou, aby si zachovaly barvu, a nechte důkladně okapat. Dlouhé stonky překrojte příčně napůl, příliš silné zase podélně.

4 Ve velké míse prošlehejte olivový olej, ocet, sůl a pepř. Ke vzniklému dresinku přidejte chřest a salátové lístky a vše zlehka promíchejte se zálivkou. Navrch dejte plátky ředkviček, křupavé krutony, kolečka cibule, plátky parmazánu a vejce.

NĚCO NAVÍC
Dresink je jemný, aby vynikla především chuť jarní zeleniny. Pokud si přejete výraznější chuť, nebojte se přiostřit: do dresinku přidejte dijonskou hořčici, nastrouhanou citronovou kůru, prolisovaný česnek a trochu medu. Salát obměňujte podle sezony a zeleniny, kterou máte k dispozici – dobrou náhradou chřestu jsou například zelené fazolky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč