Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zadělávané smetanové kedlubny
Zadělávané smetanové kedlubny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zadělávané smetanové kedlubny

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 503 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 31 g
Tuky 29 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kedlubny jsou skvělé i zatepla. Zadělávané se smetanou je podávejte jako přílohu k masu nebo je doplňte novými bramborami a servírujte jako lehkou večeři.

Suroviny

špek 60 g
na drobné kostičky, lze nahradit anglickou slaninou
kedlubna 2 ks
velké nebo 3 malé, nakrájené na 5mm nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 1 ks
ne moc velká, nastrouhaná nahrubo
nebo víc, podle potřeby

Postup

1

V kastrolu nechte nakrájený špek pustit tuk, trvá to 3–5 minut. Přidejte nakrájené kedlubny, osolte, opepřete, zamíchejte a duste pod poklicí 15–20 minut. Kedlubny pustí dost tekutiny, není třeba je podlévat vodou.

2

Odklopte poklici, zbylou tekutinu vyduste a kedlubny poprašte moukou. Osmahněte a vmíchejte mrkev a smetanu. Duste dále na mírném ohni asi 15 minut, aby kedlubny změkly a smetana s moukou se provařily. Dochuťte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...