Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní frittata
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2129 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 65 g
Tuky 144 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Frittata plná svěžích jarních lístků je skvělá i za studena!

Suroviny

housky 1 ks
starší
mléko 125 ml
ricotta 150 g
tymián 1 ČL
nasekaný
sůl
pepř
salát 150 g
směs čerstvých lístků špenátu, polníčku, kopřiv, rukoly apod., nastříhaných na proužky
olej 2 PL
vejce 8 ks

Postup

1

Zahřejte troubu na 160 °C.

2

Housku nakrájejte na kostičky a namočte na 5 minut do mléka. Pak ji smíchejte s ricottou a tymiánem, osolte a opepřete.

3

Směs špenátu, polníčku, kopřiv a rukoly nechte zavadnout na oleji v rozehřáté pánvi s rukojetí vhodnou do trouby. Vejce prošlehejte, vlijte je do pánve, přimíchejte ricottovou směs a zahřívejte, aby směs vespodu ztuhla. Pak pečte 25 minut v troubě, aby ztuhl i vršek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín