Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu

Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu

3.1/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1582 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 100 g
Tuky 66 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle rychlý a pestrobarevný recept inspirovala stylem přípravy nápaditá čínská kuchyně. Připravujte stylově ve woku...

Suroviny

nakrájená
meruňková zavařenina 70 ml
pomerančová šťáva 3 PL
škrob 2 ČL
maizena
hořčice dijonská 2 ČL
rostlinný olej 2 PL
jemný
česnek 1 stroužek
nasekaný
zázvor (čerstvý) 1 cm
nasekaný
nakrájená
hrášek 1 hrnek
mrkev 2 ks
nakrájená na sirky
sůl
pepř
jarní cibulka 2 ks
nakrájená
kešú 1 hrst
pražené

Postup

1

V silnostěnné velké pánvi, kastrolu nebo woku rozpalte olej a zprudka na něm ze všech stran osmahněte kousky masa; stačí tři až čtyři minuty. Vyjměte a dejte stranou.

2

Vsypte do pánve česnek, zázvor a zeleninu kromě cibulky. Dvě minuty je za stálého míchání smažte, pak k nim přihoďte maso a vše zalijte omáčkou ze zavařeniny, ovocných šťáv, hořčice a škrobu. Povařte minutu, jen aby omáčka zhoustla. Na závěr jídlo posypte oříšky a cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:01
Recept se nachází v č.3/06, str.17