Rizoto s hráškovým pestem

Rizoto s hráškovým pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1490 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 205 g
Tuky 32 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře na zelené vlně...

Suroviny

hrášek 150 g
čerstvý, může být i mražený
baby špenát 100 g
rukola 100 g
bazalka 100 g
parmazán 3 PL
strouhaného, lze nahradit pecorinem
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
šalotka 1 ks
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
najemno nasekané
rýže kulatozrnná 150 g
arborio nebo carnaoli
citron 0.5 ks
šťáva a nastrouhaná kůra
vývar zeleninový 500 ml
nebo podle potřeby o něco více, horký
jarní cibulka 6 ks
nakrájená najemno
slanina 40 g
opečené dokřupava

1 Uvařte hrášek ve vroucí vodě (asi 2 minuty) a slijte. Polovinu hrášku přesuňte do robotu společně s polovičním množstvím špenátu, rukoly a bazalky. Přidejte strouhaný parmazán, 2 lžíce vody, sůl a pepř. Rozmixujte na hrubší pesto.

2 Rozehřejte v hrnci s hlubším dnem olivový olej a přidejte česnek a šalotku a společně opékejte 2–3 minuty, dokud nezměknou a nezprůsvitní. Vmíchejte rýži a citronovou kůru, zamíchejte. Pak přilijte naběračku horkého vývaru a míchejte, dokud se vývar nevstřebá. Posléze přidejte další naběračku a takto postupujte zhruba 15–20 minut.

3 Jakmile se všechen vývar vstřebá a rýže je uvařená na skus, vmíchejte citronovou šťávu, hráškové pesto, zbylý hrášek a jarní cibulku. Podle chuti dosolte a dopepřete, posypte křupavou slaninou a ozdobte malou hrstí zbylého baby špenátu, rukoly a lístky bazalky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit