Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s hráškovým pestem

Rizoto s hráškovým pestem

4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1490 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 205 g
Tuky 32 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře na zelené vlně...

Suroviny

hrášek 150 g
čerstvý, může být i mražený
rukola 100 g
bazalka 100 g
strouhaného, lze nahradit pecorinem
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
najemno nasekané
rýže kulatozrnná 150 g
arborio nebo carnaoli
citron ½ ks
šťáva a nastrouhaná kůra
vývar zeleninový 500 ml
nebo podle potřeby o něco více, horký
jarní cibulka 6 ks
nakrájená najemno
opečené dokřupava

Postup

1

Uvařte hrášek ve vroucí vodě (asi 2 minuty) a slijte.

2

Polovinu hrášku přesuňte do robotu společně s polovičním množstvím špenátu, rukoly a bazalky. Přidejte strouhaný parmazán, 2 lžíce vody, sůl a pepř. Rozmixujte na hrubší pesto.

3

Rozehřejte v hrnci s hlubším dnem olivový olej a přidejte česnek a šalotku a společně opékejte 2–3 minuty, dokud nezměknou a nezprůsvitní.

4

Vmíchejte rýži a citronovou kůru, zamíchejte. Pak přilijte naběračku horkého vývaru a míchejte, dokud se vývar nevstřebá.

5

Posléze přidejte další naběračku a takto postupujte zhruba 15–20 minut.

6

Jakmile se všechen vývar vstřebá a rýže je uvařená na skus, vmíchejte citronovou šťávu, hráškové pesto, zbylý hrášek a jarní cibulku.

 
7

Podle chuti dosolte a dopepřete, posypte křupavou slaninou a ozdobte malou hrstí zbylého baby špenátu, rukoly a lístky bazalky.

Při přípravě vegetariánské verze slaninu vynechejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín