0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto s hráškovým pestem

Rizoto s hráškovým pestem

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1490 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 205 g
Tuky 32 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře na zelené vlně...

Suroviny

hrášek 150 g
čerstvý, může být i mražený
rukola 100 g
bazalka 100 g
strouhaného, lze nahradit pecorinem
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
šalotka 1 ks
nakrájená najemno
česnek 2 stroužky
najemno nasekané
rýže kulatozrnná 150 g
arborio nebo carnaoli
citron ½ ks
šťáva a nastrouhaná kůra
vývar zeleninový 500 ml
nebo podle potřeby o něco více, horký
jarní cibulka 6 ks
nakrájená najemno
opečené dokřupava

Postup

1

Uvařte hrášek ve vroucí vodě (asi 2 minuty) a slijte.

2

Polovinu hrášku přesuňte do robotu společně s polovičním množstvím špenátu, rukoly a bazalky. Přidejte strouhaný parmazán, 2 lžíce vody, sůl a pepř. Rozmixujte na hrubší pesto.

3

Rozehřejte v hrnci s hlubším dnem olivový olej a přidejte česnek a šalotku a společně opékejte 2–3 minuty, dokud nezměknou a nezprůsvitní.

4

Vmíchejte rýži a citronovou kůru, zamíchejte. Pak přilijte naběračku horkého vývaru a míchejte, dokud se vývar nevstřebá.

5

Posléze přidejte další naběračku a takto postupujte zhruba 15–20 minut.

6

Jakmile se všechen vývar vstřebá a rýže je uvařená na skus, vmíchejte citronovou šťávu, hráškové pesto, zbylý hrášek a jarní cibulku.

 
7

Podle chuti dosolte a dopepřete, posypte křupavou slaninou a ozdobte malou hrstí zbylého baby špenátu, rukoly a lístky bazalky.

Při přípravě vegetariánské verze slaninu vynechejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč