Pro milovníky asijské kuchyně. Udělejte si placičky won ton se sójovými výhonky, zázvorem, mrkví, celerem a výbornou omáčkou.
Suroviny
rostlinný olej
1
PL
řapíkatý celer
2
stonky
zelí bílé
70
g
paprika červená
70
g
mrkev
300
g
nasekaná či nakrouhaná nadrobno
sójové výhonky
130
g
česnek
2
stroužky
nasekané
jarní cibulka
3
ks
nasekaná
zázvor (čerstvý)
1
ČL
nastrouhaný
škrob
1
ČL
kukuřičný
sezamový olej
2
ČL
sójová omáčka
2
ČL
sůl mořská
Postup
1
Lžíci oleje rozpalte ve woku, přihoďte celer, zelí, papriku, mrkev, výhonky a opékejte 2 minuty.
2
Pak přidejte česnek, cibulku a zázvor a opékejte další 2 minuty. Škrob rozpusťte v troše vody, přilijte sezamový olej, sójovou omáčku a rozmíchejte dohladka, nalijte na zeleninu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Osolte.
3
Placičku won ton si dejte na levou dlaň, prstem pravé ruky namočte okraje, doprostřed dejte náplň a spojte do tvaru mušle – po částech okraj překládejte přes sebe.
4
Pak placičky naskládejte do bambusového napařovadla a půl hodiny napařujte nad hrncem s vroucí vodou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čínské menu: 15 receptů pro vyznavače čínské kuchyně(15 receptů )