Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Won ton
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 670 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 67 g
Tuky 32 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky asijské kuchyně. Udělejte si placičky won ton se sójovými výhonky, zázvorem, mrkví, celerem a výbornou omáčkou.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
řapíkatý celer 2
stonky
mrkev 300 g
nasekaná či nakrouhaná nadrobno
sójové výhonky 130 g
česnek 2 stroužky
nasekané
jarní cibulka 3 ks
nasekaná
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nastrouhaný
škrob 1 ČL
kukuřičný
sezamový olej 2 ČL
sójová omáčka 2 ČL
sůl mořská

Postup

1

Lžíci oleje rozpalte ve woku, přihoďte celer, zelí, papriku, mrkev, výhonky a opékejte 2 minuty.

2

Pak přidejte česnek, cibulku a zázvor a opékejte další 2 minuty. Škrob rozpusťte v troše vody, přilijte sezamový olej, sójovou omáčku a rozmíchejte dohladka, nalijte na zeleninu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Osolte.

3

Placičku won ton si dejte na levou dlaň, prstem pravé ruky namočte okraje, doprostřed dejte náplň a spojte do tvaru mušle – po částech okraj překládejte přes sebe.

4

Pak placičky naskládejte do bambusového napařovadla a půl hodiny napařujte nad hrncem s vroucí vodou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...