Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní zelné placky tepla

Mezi pilíře indické kuchyně patří chlebové placky, jedí se jako příloha i hlavní jídlo.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Smažení 0:10
Chléb a pečivo Indická

Ingredience

    • 80 g jemně pokrájeného čerstvého zelí
    • 1¼ lžičky soli
    • 240 g luštěninové mouky (Hraška) + na poprášení
    • ¼ lžičky mletého černého pepře
    • ½ lžičky mletého koriandru a mleté kurkumy
    • ½ lžičky světlých sezamových semínek
    • 1 pálivá zelená chilli paprička, pokrájená
    • kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nasekaného
    • 2 lžíce arašídového oleje + na smažení

Příprava jídla

Zelí v míse promněte s polovinou soli a nechte půl hodiny stát, aby pustilo šťávu. Pak je vymačkejte a osušte.

Mouku prosejte do mísy a promíchejte se zbylou solí, s kořením, chilli papričkou, zázvorem, zelím a olejem. Přilijte 150 ml vody, vypracujte těsto a asi pět minut je hněťte. Nechte deset minut odpočívat, pak tvarujte placičky.

Na rozpáleném oleji smažte do zlatohněda.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní závitky z rýžových placiček

Osmahnutý pórkový salát

Tofu se zeleninou

Kuře tandúri

Kořeněné rybí plátky s rýží

Masové balíčky

Karotková polévka

Smažené banány

Domácí pečení: Jak si poradit bez droždí

REKLAMA

Přidat komentář