
Pikantní zelné placky tepla
Mezi pilíře indické kuchyně patří chlebové placky, jedí se jako příloha i hlavní jídlo.
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 80 g jemně pokrájeného čerstvého zelí
- 1¼ lžičky soli
- 240 g luštěninové mouky (Hraška) + na poprášení
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky mletého koriandru a mleté kurkumy
- ½ lžičky světlých sezamových semínek
- 1 pálivá zelená chilli paprička, pokrájená
- kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nasekaného
- 2 lžíce arašídového oleje + na smažení
Příprava jídla
Zelí v míse promněte s polovinou soli a nechte půl hodiny stát, aby pustilo šťávu. Pak je vymačkejte a osušte.
Mouku prosejte do mísy a promíchejte se zbylou solí, s kořením, chilli papričkou, zázvorem, zelím a olejem. Přilijte 150 ml vody, vypracujte těsto a asi pět minut je hněťte. Nechte deset minut odpočívat, pak tvarujte placičky.
Na rozpáleném oleji smažte do zlatohněda.
Přidat komentář