Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelné placky - zelňáky, zelníky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 45
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3557 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 348 g
Tuky 182 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak jednoduché, tak dobré a tak vděčné! Těsto na zelňáky vlijte na plech, nakrájejte a dejte péct. Po upečení je jen rozdělte na jednotlivé zelné placky a můžete podávat. Když sádlo v receptu nahradíte olejem, pochutnají si na nich i vegetariáni. Zelníky jsou sytou přílohou k polévce nebo jako samostatná svačina. Jeden kousek nestačí.

Suroviny

sádlo 150 g
zelí kysané 400 g
vymačkané, pokrájené
vejce 2 ks
jedno rozšlehané
majoránka (drhnutá) 1 hrst
sůl

Postup

1

Na vále zpracujte mouku se sádlem, zelím, solí a jedním vejcem.

2

Vyválejte placku asi půl centimetru silnou, válečkem ji přeneste na plech, nakrájejte na čtverečky, potřete rozšlehaným vejcem a posypte majoránkou.

3

Pečte při 200 stupních do zlatohněda. Pak čtverečky od sebe nožem oddělte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...