0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelné placky - zelňáky, zelníky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3557 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 348 g
Tuky 182 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak jednoduché, tak dobré a tak vděčné! Jeden kousek nestačí. Když sádlo nahradíte olejem, můžou si zelné placky - zelňáky, zelníky přijít na večeři vychutnat i vegetariáni.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
sádlo 150 g
zelí kysané 400 g
vymačkané, pokrájená
vejce 2 ks
jedno rozšlehané
majoránka (drhnutá) 1 hrst
sůl

Postup

1

Na vále zpracujte mouku se sádlem, zelím, solí a jedním vejcem.

2

Vyválejte placku asi půl centimetru silnou, válečkem ji přeneste na plech, nakrájejte na čtverečky, potřete rozšlehaným vejcem a posypte majoránkou.

3

Pečte při 200 stupních do zlatohněda. Pak čtverečky od sebe nožem oddělte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...