Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelné placky - zelňáky, zelníky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3557 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 348 g
Tuky 182 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak jednoduché, tak dobré a tak vděčné! Těsto na zelňáky vlijte na plech, nakrájejte a dejte péct. Po upečení je jen rozdělte na jednotlivé zelné placky a můžete podávat. Když sádlo v receptu nahradíte olejem, pochutnají si na nich i vegetariáni. Zelníky jsou sytou přílohou k polévce nebo jako samostatná svačina. Jeden kousek nestačí.

Suroviny

sádlo 150 g
zelí kysané 400 g
vymačkané, pokrájené
vejce 2 ks
jedno rozšlehané
majoránka (drhnutá) 1 hrst
sůl

Postup

1

Na vále zpracujte mouku se sádlem, zelím, solí a jedním vejcem.

2

Vyválejte placku asi půl centimetru silnou, válečkem ji přeneste na plech, nakrájejte na čtverečky, potřete rozšlehaným vejcem a posypte majoránkou.

3

Pečte při 200 stupních do zlatohněda. Pak čtverečky od sebe nožem oddělte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč