0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelníky se slaninou

Zelníky se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelníky se slaninou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3372 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 456 g
Tuky 131 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kynuté buchty naslano

Suroviny

droždí 1 kostka
čerstvé (42 g)
krupicový cukr 1 PL
mléko 150 ml
až 200 ml, vlažné
mouka pšeničná polohrubá 500 g
+ na vál
máslo 100 g
nebo domácí sádlo
zelí bílé 500 g
hlávkové, krouhané
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 2 ks
větší, uvařené ve slupce
anglická slanina 100 g
na kostičky

1 Smíchejte droždí, cukr, 150 ml vlažného mléka, lžíci mouky a nechte vzejít kvásek. Na polovině másla duste asi 10 minut zelí se solí, pepřem a 2 lžícemi vody. Odklopte, a až se odpaří tekutina, odstavte z ohně.

2 Slaninu nasucho vyškvařte a vmíchejte do zelí spolu s prolisovanými oloupanými bramborami, moukou, kváskem, solí; podle potřeby přidejte mléko nebo mouku. Vypracujte měkké těsto, poprašte ho moukou a dejte kynout na teplé místo na dvojnásobný objem. Troubu předehřejte na 180 °C.

3 Zbylé máslo rozpusťte v pekáči a nechte ho stéct ke straně. Z těsta odkrajujte lžící kousky a tvarujte bochánky. Smočte je v másle a skládejte vedle sebe odshora pekáče jako buchty. Nechte znovu nakynout. Pečte asi 35 minut dozlatova.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit