0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelníky se slaninou

Zelníky se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelníky se slaninou

3.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3372 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 456 g
Tuky 131 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kynuté buchty naslano

Suroviny

droždí 1 kostka
čerstvé (42 g)
krupicový cukr 1 PL
mléko 150 ml
až 200 ml, vlažné
mouka pšeničná polohrubá 500 g
+ na vál
máslo 100 g
nebo domácí sádlo
hlávkové, krouhané
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 2 ks
větší, uvařené ve slupce
na kostičky

1 Smíchejte droždí, cukr, 150 ml vlažného mléka, lžíci mouky a nechte vzejít kvásek. Na polovině másla duste asi 10 minut zelí se solí, pepřem a 2 lžícemi vody. Odklopte, a až se odpaří tekutina, odstavte z ohně.

2 Slaninu nasucho vyškvařte a vmíchejte do zelí spolu s prolisovanými oloupanými bramborami, moukou, kváskem, solí; podle potřeby přidejte mléko nebo mouku. Vypracujte měkké těsto, poprašte ho moukou a dejte kynout na teplé místo na dvojnásobný objem. Troubu předehřejte na 180 °C.

3 Zbylé máslo rozpusťte v pekáči a nechte ho stéct ke straně. Z těsta odkrajujte lžící kousky a tvarujte bochánky. Smočte je v másle a skládejte vedle sebe odshora pekáče jako buchty. Nechte znovu nakynout. Pečte asi 35 minut dozlatova.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč