Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelníky s anglickou slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2847 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 268 g
Tuky 149 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramboráky už vás nebaví? Připravte si tradiční staročeskou pochoutku z kysaného zelí se slaninou. Recept na zelníky nebo zelňáky je tu!

Suroviny

sádlo 120 g
zelí kysané 300 g
vejce 2 ks
sůl

Postup

1

Na vál nasypte mouku a rozsekejte do ní sádlo.

2

Zelí sceďte a ještě pokrájejte. Přidejte k mouce a sádlu, osolte, rozklepněte vejce a vypracujte soudržné těsto.

3

Vyválejte z něj plát silný asi 5 mm.

4

Vykrájejte z něj kolečka o průměru přibližně 8 cm a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

5

Slaninu nakrájejte na proužky a zelníky jimi ozdobte. cem.

6

V troubě předehřáté na 200 ºC pečte asi 20–30 minut dozlatova.

Něco navíc: My jsme ozdobili tradiční zelníky slaninou, ale můžete je vylepšit třeba i škvarky zamíchanými do těsta nebo ochutit čerstvě mletým pepřem či smaženou cibulkou. Někde 1 vejce nahradí zakysanou smetanou a zkypřují lžičkou pečicího prášku. Lze je také zvláčnit přidáním 1 nastrouhané brambory či potřít před pečením rozšlehaným vej

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

02.02.2015 21:19

Tento recept byl pro mne dost velké zklamání. Chuťově nijaké, chuť zelí úplně zapadne. teplota 200 stupňů jě příliš mnoho. Slaninu má smysl dávat až uprostřed pečení, jinak je z ní škvarek.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...